petak, 27. listopada 2017.

Riblji fileti na hrskavom krumpiru

Fini riblji fileti /kod mene bakalar/ pečeni na hrskavom krumpiru, uz dodatak maslina.Vrlo jednostavno jelo za petak a puno okusa i mirisa.Uživajte!!


Sastojci:/4 osobe

700g fileta ribe/izaberite po ukusu/

1 kg krumpira

sol,papar

25 g maslaca

4 žlice maslinovog ulja

2 žlice nasjeckani peršina

100g crnih maslina/mesnate najbolje kalamate/

Priprema:

Operite i ogulite krumpir.Narežete ga na tanke šnite koliko ide, možete koristiti i mandolinu za čips.Stavite ga u hladnu vodu na pola sata neka bude skroz pokriven.Izvadite nakon pola sata krumpir, ocijedite ga i osušite kuhinjskim papirom.Otopite maslac sa maslinovim uljem. Nasjeckate na sitno češnjak.
Pripremite keramički pekač/ne mora biti ni keramički možete uzeti onaj koji inače koristite/ stavite papir za pečenje ili nauljite stavite jednu trećinu krumpira, premažete trećinom pripremljen masnoće i češnjaka, posolite , poparite te prospite sa na sjeckanim maslinama, stavite drugi dio krumpira ponovite postupak, dok ne završite slojeve.Poklopite sve alu-folijom.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 200C/pecite pokopnjeno krumpir nekih 20min, otvorite pa nastavite peči još 10 min otklopljeno ili dok krumpir ne dobije finu boju.
Pripremite ribu, očistite ili dodatno provjerite dali je fileta bez kosti, pokapate dobro ribu maslinovim uljem, poparite je i posolite, možete dodati još malo češnjaka po vrhu.
Pecite ribu u zavisnosti od debljine fileta najviše 10 min, nemojte ribu prepeći.
Izvadite ribu na tanjur za serviranje, pokapati sa malinovim uljem/ja tu ne škrtamin/pa prospite narezanim peršinom.

Comments system

Disqus Shortname