4 osobe
Sastojci:
Tijesto:
1 jaje
320g brašna
2žlice ulja
200ml vode/vruće
sol
Umak:
1luk
1 mrkva/naribana na sitnom ribežu
250ml pasirane rajčice
250ml vode /tople
1/2 žličica šećera
1 crvena rog paprika
1 list lovora
sol,papar
Meso:
500g manje masne mljevene junetine
1 žlica nasjeckanog lista celera
1žlica nasjeckanog peršina
sol,papar
1/2žličice mljevene paprike
Priprema:
Napravite tijesto:Stavite u zdjelu prosijano brašno i sol .U sredini tijesta napravite rupicu u nju stavite jaje i ulje /malo ga izradite vilicom/dodate vodu ,miješate drvenom žlicom da se sve poveže ,po potrebi dodate postepeno brašno da dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi.Tijesto zamotate/prozirnu foliju/ostavite stajati 30min.
Napravite meso:Pomiješate meso ,mljevenu papriku ,sol ,papar i sitno nasjeckano lišće celera i peršina .Zamiješajte da se sve fino poveže .Odložite do korištenja.
Napravite umak:U loncu zagrijete ulje dodate sitno nasjekani luk ,dodate naribanu mrkvu pa nastavite dinstati još kratko vrijeme .Dodate pasiranu rajčicu i vodu ,posolite poparite i dodate šećer i list lovora .Pustite da na lagano sve kuha 10minuta.
Razvaljate tijesto,vidjet cete dosta je podatno kao tijesto za pite/otprilike 40x30 cm.
Premažete tijesto mljevenim mesom .Usko ga razvaljate narežite ga na 12 kom.Posložite narezane komade tijesta na protvan.Prelijete sve umakom.Pokrijete folijom.
Stavite peći u zagrijanoj pećnici na 160/40min .Nakon 25 min.maknete foliju i pustite da se sve fino zapeče do kraja .Ako vam se previše reducirao umak i postao pregust ,podlijte sa jos malo vode.