četvrtak, 11. ožujka 2021.

Mascapone krem štrudla

Prefina i vrlo jednostavna štrudla od vanilije i mascapone sira, gotova u tren.

Sastojci:

250g lisnatog tijesta

Krema:

250g mascapone sira

400ml mlijeka

1 puding vanilija

2žličice/pune/brašna

2 žumanjka

1 vanilija šećer

3žličice šećera

korica limuna/opcionalno

 1žličica šećera u prahu +za posipanje 


Priprema:

U lončić stavite  žumanjke, šećer i vanilija šećer, izradite ih mikserom.Dodati cijelu količinu brašna, puding i mlijeko , nastaviti mijšati da se sve poveže.Staviti lončić na vatru, zagrijavati dok se se sve ne zgusne.Maknete sa strane, pokriti prozirnom folijom i ohladiti.


Mascapone izraditi malo sa šećerom u prahu, dodati kremu, nastaviti miješati dok se sve ne poveže.Premazati linato tijesto.
Prebacite po dužoj strani štrudlu.


Savite do kraja.

Vrhove štruce dobro stisnite.Pecite štrudlu na 200C/20min ili dok ne dobije finu boju, prije pečenja pospite sa malo šećera u prahu.Ako vam kojm slučajem iscuri malo nadjeva dok je štrudla vruća vratite ga u nju.Pustiti da se ohladi i narezati.

Broj komentara: 6:

  1. Draga moja Muci, predivan ti je ovaj štrudle,spremila sam ga i ide u isprobavanje.Samo da ti kažem da se slažem sa svim što si pisala o Coolinarici evo i sad gledam dvije najveće prepisivačice u prva tri novo objavljena recepta, tako da se nastavlja starim stazama pud dolje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 🤣🤣a vidjela sam, jedva se ulogirala na coolku🤦,a draga moja Mira svaka bi budala ima svoju radost pa ako ne h to raduje neka prepisuju, žao mi nekako Coolinarike a dobro šta se može, puno pozdrava i hvala na javljanju😘

      Izbriši
    2. Kaže jedna "gospođa" na Coolinarici jedva sam nabola napisati recept �� bitno da je dobro nabola ga prepisati ��.Mucika super ti je ova štrudla!!!

      Izbriši
  2. A ne znam što bi rekla više, hvala ti štrudla je doista posebna.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo izgleda tako dobro! Baš ona vrsta kolača koje volim, kremasti, kremšnitasti, pa još i sir. Sačuvati ću ovaj recept i svakako ću napraviti prvom prilikom kad ulovim lisnato tijesto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme puto ni hvala, ovo je tako brzo i jednostavno a ukusno i kremasto, hvala na komentaru 🥰

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname