Sastojci:
250g lisnatog tijesta
Krema:
250g mascapone sira
400ml mlijeka
1 puding vanilija
2žličice/pune/brašna
2 žumanjka
1 vanilija šećer
3žličice šećera
korica limuna/opcionalno
1žličica šećera u prahu +za posipanje
Priprema:
U lončić stavite žumanjke, šećer i vanilija šećer, izradite ih mikserom.Dodati cijelu količinu brašna, puding i mlijeko , nastaviti mijšati da se sve poveže.Staviti lončić na vatru, zagrijavati dok se se sve ne zgusne.Maknete sa strane, pokriti prozirnom folijom i ohladiti.
Prebacite po dužoj strani štrudlu.
Savite do kraja.
Vrhove štruce dobro stisnite.Pecite štrudlu na 200C/20min ili dok ne dobije finu boju, prije pečenja pospite sa malo šećera u prahu.Ako vam kojm slučajem iscuri malo nadjeva dok je štrudla vruća vratite ga u nju.Pustiti da se ohladi i narezati.
Draga moja Muci, predivan ti je ovaj štrudle,spremila sam ga i ide u isprobavanje.Samo da ti kažem da se slažem sa svim što si pisala o Coolinarici evo i sad gledam dvije najveće prepisivačice u prva tri novo objavljena recepta, tako da se nastavlja starim stazama pud dolje.
OdgovoriIzbriši🤣🤣a vidjela sam, jedva se ulogirala na coolku🤦,a draga moja Mira svaka bi budala ima svoju radost pa ako ne h to raduje neka prepisuju, žao mi nekako Coolinarike a dobro šta se može, puno pozdrava i hvala na javljanju😘
IzbrišiKaže jedna "gospođa" na Coolinarici jedva sam nabola napisati recept �� bitno da je dobro nabola ga prepisati ��.Mucika super ti je ova štrudla!!!
IzbrišiA ne znam što bi rekla više, hvala ti štrudla je doista posebna.
OdgovoriIzbrišiOvo izgleda tako dobro! Baš ona vrsta kolača koje volim, kremasti, kremšnitasti, pa još i sir. Sačuvati ću ovaj recept i svakako ću napraviti prvom prilikom kad ulovim lisnato tijesto.
OdgovoriIzbrišiAjme puto ni hvala, ovo je tako brzo i jednostavno a ukusno i kremasto, hvala na komentaru 🥰
Izbriši