srijeda, 25. svibnja 2016.

Patlidžan sushi


Fuzijska kuhinja

4 osobe

Sastojci:

2 patliđan

150g riže/sushi riža/arborio

4žlice maslinovo ulja

1 krastavac/svježi

150g sirnog namaza 

1 češanj češnjaka/protisnuti

1/2žlice nasjeckanog kopra

2žlice soja umaka

2žlice kečapa

Priprema:

Skuhate rižu lončiću sa vodom.Pustite da se lagano ohladi.Operite i narežite patliđan na duge fete.Potopite ih u hladnu vodu koju ste prije toga posolili sa žličicom soli.Ostavite da odstoji 15 min.

Osušite trake patliđana pa ih prepržite sa svake strane na vrućem ulju da postanu elastične.ponavljajte dok sve ne potrošite .Pustite da se ocijede na kuhinjskom papiru.U zdjelici pomiješate sir ,malo soli,papar i protisnuti češnjak.Promiješate da se sve poveže ,naribate krastavac malo ga posolite.
Prepečene trakice patliđana premažete sirnim namazom ,pospete naribani krastavcem i nasjeckanih koprom.Vlažnim rukama napraviti mali valjak od riže pa je stavite na jedan kraj ,zarolajte patliđan.
Ponavljate postupak dok ne potrošite sav patliđan ,namaz i rižu.Složite na tanjur ili platu.
Pomiješate umak od soje i kečap u umak.
Servirate ohlađeno sa umakom od soje i kečapa .



Comments system

Disqus Shortname