Ovo je jelo samo za one koji vole jako hrskavo i pohano.Uživajte!!!
Sastojci:/4 osobe
4 manje tikvice
sol,papar
panada:
2-3 žlice brašna
1 jaje
sol,papar
mlijeko /po potrebi
1 jaje
oko 100g krušnih mrvica
ulje za prženje/opcionalno
Sastojci:/4 osobe
4 manje tikvice
sol,papar
panada:
2-3 žlice brašna
1 jaje
sol,papar
mlijeko /po potrebi
1 jaje
oko 100g krušnih mrvica
ulje za prženje/opcionalno
Priprema:
Neka budu što tanje jer u tom slučaju će tikvici biti hruskavije.Možete ih lagano posoliti i popariti.
Napravite paštelu/panadu:pomiješate sve sastojke :u zdjelu stavite brašno, sol, papar pa dodate toliko mlijeka koliko je potrebno da dobijete gustu smjesu /malo gušću nego za palačinke/.
Zagrijete tavu sa malo ulja .Tikvice umočimo prvo u ulje a potom u mrvice pržimo sa obje strane dok ne dobiju finu zlatnu boju i postanu hrskave.
Napravite paštelu/panadu:pomiješate sve sastojke :u zdjelu stavite brašno, sol, papar pa dodate toliko mlijeka koliko je potrebno da dobijete gustu smjesu /malo gušću nego za palačinke/.
Zagrijete tavu sa malo ulja .Tikvice umočimo prvo u ulje a potom u mrvice pržimo sa obje strane dok ne dobiju finu zlatnu boju i postanu hrskave.
Uživajte uz sir , finu salatu od rajčice ili kuhano povrće po želji.