srijeda, 6. rujna 2017.

Mekana peciva sa kobasicom i lukom

Mekana peciva nadjevena dinstanim lukom i kobasicom po vašoj želji, odlični sendviči za na more, planinu, izlete, druženja.

Sastojci:/10 kom


500g brašna + za miješanje

2 žličice kvasca

1žličica šećera

2žličice/ravne soli

4žlice otopljenog maslaca/oko 50g

200ml mlijeka

100ml vode

Nadjev od luka:

2 luka

2žlice ulja

1žlica koncentrata rajčice

10-tak manjih kobasica ili upola većih/ovisi koje volite i koliko velika peciva želite

Premaz:

1žumanjak +malo mlijeka

naribani sir/može i parmezana za posuti

1žlica origana

Priprema:

Zamijesite tijesto:pomiješate prosijano brašno sa solju.U zdjelu za miješanje stavite toplo mlijeko i vodu dodate kvasac i šećer promiješate rukom dok se ne poveže.Dodate brašno i otopljeni maslac , izmiješate mikserom nastavkom na spirale dok se tijesto ne poveže.Stavite na radni stol po potrebi malo brašna pa stavite tijesto izradite ga rukom dok ne postane glatko.
Vratite tijesto u zdjelu u kojoj ste miješali, pokrijete prozirnom folijom, na toplom ostavite stajati 1h ili do se tijesto ne udupla.
Za to vrijeme nasjeckate na sitno oguljeni luk, pa ga ispirjate dok skroz ne omekša na ulju, posolite poparite i na kraju dodate koncentrat rajčice.Ostavite da se sve ohladi.
Tijesto izručite na radni stol podijelite ga  na deset dijelova , prilagodite veličini kobasica, svaku kuglicu lagano raširite, stavite malo nadjeva, razmažete, stavite kobasicu.Oko kobasice spojite tijesto.Prebacite pecivo na lim na koji ste stavili papir za pečenje .Ponavljate postupak dok ne dovršite sve.Ostavite peciva na toplom stajati 20min.
Premažete peciva žumanjkom , prospite sa malo sira i origanom.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20-25 min ovisno kolike su.

Servirati toplo ili hladno.

Comments system

Disqus Shortname