utorak, 5. lipnja 2018.

Karamel jagodice u čokoladi

Fini i sočni minjoni sa srcem od cijelih jagoda , bogatim karamel umakom i čokoladom, imali li što bolje ???

Sastojci:

Tijesto:

120g šećera

3 jaja

200ml jogurta

1 pecivni prašak

1 vanilija šećer

120ml ulja

5 punih žlica brašna

Karamel:

150g šećera

prstohvat soli

5 žlica vode

sok od pola limuna

2 žlice maslaca/sobne temperature

100ml vrhnja za šlag/mliječnog

ostalo:

Jagode

200ml mliječnog vrhnja za šlag

2-3 žlice šećera u prahu

200ml vrhnja za šlag

150g čokolade za kuhanje

Priprema:


Pripremite karamel:u tavu na vatru stavite cijelu količinu šećera, dodati vodu, malo soli, pustiti da se sve otopi i dobije laganu karamel boju, potom dodati maslac, malo soka od limuna i vrhnje, miješati da se poveže, maknuti sa strane da se ohladi.

Kad je karamel gotov napravite biskvit.Zagrijete pećnicu na 180C.
U zdjelu stavite jaja, vanilija šećer i šećer, miješate ih mikserom da se zapjene i šećer otopi, potom dodati jogurt i ulje nastavite miješati da se sve poveže .Na kraju umiješati brašno i pecivni prašak.Peći u zagrianoj pećnici nekih 20-25 min u kalupu veličine 20x30 cm.


Gotovi biskvit izvadite iz pećnice i pustite ohladiti.Jagode operite i skinite im peteljke.Biskvit narežete na kocke u svakoj kocki napravite rupu ja sam to radila velikim metalnim nastavkom za ukrašavanje kolača  vi možete koristiti bilo kakav manji kalup ili izdubiti žličicom.U svaku rupu stavite jagode.Preliti karamelom oko jagoda.Ostaviti malo da odstoji u frižideru .

Napraviti ganaž:zagrijati vrhnje pa u njemu otopite čokoladu da bude glatka.Preliti preko jagoda i biskvita.Pustiti da  se sve ohladi u frižideru.Ukrasiti hrpicama šlaga i svježim jagodama.


Comments system

Disqus Shortname