subota, 10. prosinca 2016.

Čokokokolice

Divni prhko-kremasti keksići ,okusa čokolade i kokosa ,mekani i prhki danima.


Sastojci:

Smeđi dio:

100g kiselog vrhnja/20%

1 jaje

70g otopljenog maslaca

80g šećera

250g brašna

30g kakaa u prahu

10g pecivnog praška

prstohvat soli

Bijeli dio:

200g  svježeg sira /riccotta/skuta

30g  šećera

1 jaje

10g brašna

20g kokosa /brašno

šećer u prahu za posuti/opcionalno

Priprema:

Smeđe tijesto:

U zdjelu za miješanje stavite kiselo vrhnje,šećer  ,jaje ,otopljeni maslaca ,izmiješate mikserom da se poveže u finu smjesu .U drugu zdjelu stavite brašno ,pecivni prašak ,malo soli ,kakaao pa promiješate .Dodate mješavinu brašna u pripremljen smjesu sa kiselim vrhnjem ,miješajte da se poveže .Tijesto obložite prozirnom folijom ili u kesu za zamrzavanje pa stavite na pola sata u frižider.

Napravite bijeli nadjev:

Odvojite bjelanjak od žumanjak .Žumanjak stavite sa strane ,bjelanjak izradite u snijeg ,kad bude dovoljno čvrst postepeno uz miješanje dodate šećer ,nastavite miješati dok se šećer ne otopi/isprobate između prstiju dali je tekstura bjelanjaka glatka/odložite.Stavite u posudu sir /ako je potrebno prije ga ocijedite/izradite ga vilicom da se razdvoji pa dodate kokos i žumanjak izmiješate da se poveže .Lagano miješajući žlicom dodate tučeni bjelanjak.Odložite.


Izradimo kesice:
Na lagano pobrašnem radnom stolu razvaljamo tamno tijesto na otprilike 0,5cm debljine ,okruglom modlicom vadimo oblike pa na svaki stavimo otprilike jednu žlicu nadjeva ,pazite nadjev ne smije prelazi krug i stavlja se samo na polovicu .Preklopimo drugom polovicom .Slažemo na lim na koji smo prije toga stavili papir za pečenje.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/20min
Servirate ohlađene.






Comments system

Disqus Shortname