Divni prhko-kremasti keksići ,okusa čokolade i kokosa ,mekani i prhki danima.
Sastojci:
Smeđi dio:
100g kiselog vrhnja/20%
1 jaje
70g otopljenog maslaca
80g šećera
250g brašna
30g kakaa u prahu
10g pecivnog praška
prstohvat soli
Bijeli dio:
200g svježeg sira /riccotta/skuta
30g šećera
1 jaje
10g brašna
20g kokosa /brašno
šećer u prahu za posuti/opcionalno
Priprema:
Smeđe tijesto:
U zdjelu za miješanje stavite kiselo vrhnje,šećer ,jaje ,otopljeni maslaca ,izmiješate mikserom da se poveže u finu smjesu .U drugu zdjelu stavite brašno ,pecivni prašak ,malo soli ,kakaao pa promiješate .Dodate mješavinu brašna u pripremljen smjesu sa kiselim vrhnjem ,miješajte da se poveže .Tijesto obložite prozirnom folijom ili u kesu za zamrzavanje pa stavite na pola sata u frižider.
Napravite bijeli nadjev:
Odvojite bjelanjak od žumanjak .Žumanjak stavite sa strane ,bjelanjak izradite u snijeg ,kad bude dovoljno čvrst postepeno uz miješanje dodate šećer ,nastavite miješati dok se šećer ne otopi/isprobate između prstiju dali je tekstura bjelanjaka glatka/odložite.Stavite u posudu sir /ako je potrebno prije ga ocijedite/izradite ga vilicom da se razdvoji pa dodate kokos i žumanjak izmiješate da se poveže .Lagano miješajući žlicom dodate tučeni bjelanjak.Odložite.
Izradimo kesice:
Na lagano pobrašnem radnom stolu razvaljamo tamno tijesto na otprilike 0,5cm debljine ,okruglom modlicom vadimo oblike pa na svaki stavimo otprilike jednu žlicu nadjeva ,pazite nadjev ne smije prelazi krug i stavlja se samo na polovicu .Preklopimo drugom polovicom .Slažemo na lim na koji smo prije toga stavili papir za pečenje.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/20min
Servirate ohlađene.
Nema komentara:
Objavi komentar