utorak, 16. siječnja 2018.

MARAŞ ÇÖREĞİ/ brze turske lepinje s jogurtom


Prefine i brze lepinjice s premazom od jogurta, nema dizanja, rade se praškom za pecivo vrlo jednostavne u izradi a gotove u tili čas.Fine hrskave izvana a mekane iznutra ,nadjenete ih po želji za brzi doručak ili uz neko varivo za ručak.Recept je odavno na coolinarici /LINK/ evo sad i ovdje, isporbajte kad vam trebaju peciva na brzinu.


Sastojci:/4 osobe

Lepinjice: 

 oko500g glatkog brašna 

160ml čvrstog jogurta 3,2% 

200ml mlijeka 

130ml biljnog ulja 

1žličica soli

 1 pecivni prašak 


Premaz:

 2žlice čvrstog jogurta

 2žlice ulja

 1žlica nigelle/sezama


Priprema:

 U posudu stavite brašno, dodate mu sol i prasak za pecivo .Dobro promiješate . 
U zdjelici  sa strane  pomjesate mokre sastojke :jogurt,ulje i mlijeko .Promiješate dobro. Mokru smjesu dodate brašnu i zamijesite tijesto ,ako treba dodate jos malo brašno .Zamijesate tijesto koje se ne lijepi. 

2. Tijesto podijelite u dvanaest dijelova/malih loptica. Razvaljate svaku lopticu na veličinu malog tanjurića za kavu.Složite ih na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.

 3. Napravite premaz: U posudu stavite jogurt dodate ulje i sjemenke nigelle ili sezama ,promiješate. Premašite lepinjice smjesom od jogurta pa s vilicom zagrebete na križ po lepinji/slika2 

Premazane lepinje pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/30min.ili dok ne dobiju lijepu boju.
Servirati tople ili hladne sa nadjevom po želji,

Comments system

Disqus Shortname