utorak, 11. lipnja 2019.

Voćna torta

Jednom se  slavi 50-ti rođendan,👀 bio je to dug vikend uživanciije i proslave ovog velikog broja uz drage prijatelje i rodbinu, hvala im svima🙏🙌.Jedna od torti koju sam uspjela slikati, po mojoj želji, voće, vanilija, laganini, odlično je pasala uz masnije delicije i vrućinu.💗Za tortu možete koristiti bilo koje voće, pazite da ono voće tipa bresakve, marelice, da prvo ogulite kožu.😋


Sastojci:/kalup24cm

biskvit:

8 jaja

200g šećera

prstohvat soli

1 limun korica

1žloca soka od limuna

1 vanilija šećera

220g brašna

2žličice gustina

2žličice pecivnog praška

Chantilly krema:

400g posnoga krem sira

250g mascapone sira

200ml vrhnja za šlag/mliječnog

2-3 žlice šećera u prahu/ po ukusu

1 vanilija šećer

Preljev za biskvit:

200ml mlijeka

1 žlica šećera u prahu

Ostalo:

100g borovnica

100g kupina

100g malina

200g jagoda

Priprema:


Mala napomena ako imate dva ista kalupa za tortu onda napravite cijelu količinu biskvita od puta, ako pak nemate onda napravite prvo pola pa dok se peče prvi biskvit napravite drugi.

Izradite 4 cijela jaja sa 100g dok se jaja ne zapjene.Pomiješati zajedno pola količine brašna , žličicu pecivnog praška, malo soli, žličicu gustina.U jaja prvo dodati malo soka od limuna i pola korice, promiješati a potom žlicom dodati pomiješamo brašno, lagano miješati da se sve spoji.Preliti u kalup za torte koji ste prije toga namazali maslacem i po brašnili/ja samo na dno kalupa stavim papir za pečenje./Pecite biskvit nekih 15 min, na 165C.Isprobati u sredinu čačkalicom da vidite dali je pečeno.Iz kalupa izvaditi biskvit, pustiti da se hladi.Ponoviti postupak da dobijete još jedan isti takav.


Svaki biskvit prerežete na pola, tako da dobijete četiri tanje kore.U zdjelici pomiješate mlijeko i šećer u prahu za preljev.

Krema:

U zdjelu stavite sir, mascapone,šećer u prahu/moj vam je savjet da stavite malo šećera, a kasnije kad izradite i dodate vrhnje za šlag doradite slatkoću šećerom u prahu/, dodati i vanilija šećer pa izraditi sve u finu kremu.Čvrsto utučeno vrhnje za šlag dodati u žlicom u kremu od sira, miješati da se poveže, nemojte mikserom.Isprobati, dodati po potrebi šećera ako vam je preslatko i malo soka od limuna.

Slažemo:

Na tanjur za serviranje stavimo prvi biskvit, natopite ga mlijekom, stavite žlicu dvije kreme, složite oprano voće, borovnice i maline možete cijele, kupine i jagode ako su prevelike na režete.,podijelite voće da imate za tri sloja i dekoraciju.
Slažite dok ne potrošite sve sastojke.Ukrasite tortu po želji, nemojte je nakiti kao ja🙈
Pustite da se dobro ohladi.

Comments system

Disqus Shortname