četvrtak, 23. svibnja 2019.

Bananarama


Kad je vani sve tmurno i kišno onda i kolači moraju biti takvi, iako mislim da ovu ovu čokoladnu boju u kolačima svi vole 😄😎.Divan kolač/torta, na podlozi sočan browni, krema je muss od banane i čokolade.😉sve u svemu ne propustite.

Biskvit:/26-28 kalup

200g maslaca

100g tamne čokolade

4 jaja

malo soli

100g šećera

100g brašna

100g prženih lješnjaka

2-3žlice mlijeka

Krema:

150g banane/vagati oguljenu

400g vrhnja za šlag

150ml mlijeka 2,8%

250g mliječne čokolade

10 listića želatine/12 g želatine

Ostalo:

Kakao u prahu za posuti

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 150C.
Prvo napraviti biskvit:

Prepecite lješnjake na suhoj tavi,maknete ih sa strane da se ohlade.Ohlađene lješnjake stavite u čistu krpu, lagano potucite batićem za meso za se usitne u male komadiće.U lončiću na vatri otopiti maslac sa čokoladom, neka bude na laganoj vatri, stalno miješati, maknete sa strane, pustiti par minuta da se malo ohladi.
U zdjelu za miješanje staviti jaja i šećer,
izraditi da budu pjenasta, dodati prvo pola smjese od maslaca i čokolade, miješati da se poveže a onda ostatak smjese, nastaviti kratko miješati da se sve spoji u glatku smjesu
.Dodati prosijano brašno sa malo soli, nastaviti miješati žlicom da se ne izgubi pjenastos jaja, i na kraju lješnjake lagano umiješati .Izliti u kalup koji ste prije toga namazali i posuli brašno ili samo na dno staviti papir za pečenje.
Biskvit peći nekih pola sata , provjerava ti nakon dvadeset minuta dali se sredina kolača stisnula, ako je, izvadite ga vani da se hladi.Kad se ohladi lagano ga pokapati mlijekom.Na vrh složiti banana  koje ste uzdužno prerezali da budu jednake debljine.


Napraviti kremu:

Namočiti želatinu u hladnu vodu, pročitati uputsvo na kesici.Čokoladu staviti u mlijeko i na laganoj vatri otopiti uz miješanje, maknuti sa vatre dodati želatinu, miješati da se želatina otopi.Prebaciti odmah u drugu zdjelu.Banana zgnječiti vilicom,U blender staviti banane sa otopljenom čokoladom/ja to radim u mikseru za smoothi/izraditi zajedno u glatku smjesu.
Izraditi šlag da bude čvrst ali ne prečvrst, dodati u šlag polovicu smjese od banane i čokolade, izmiješati a potom ostatak.Preliti na biskvit,
Pustite da se se sve par sati stisne u frižideru.

Gotovu tortu prospite kakaom i ukrasite po želji.

Comments system

Disqus Shortname