petak, 12. travnja 2019.

Pileće rolice punjene šparoga

Još smo uvijek u šparogama, ma iskreno ne bih ni pisala recept ali sam dobila niz upita a recept ne može biti jednostavni , ali zato jako, jako fin i lagan baš kako i treba biti kad su šparoge u pitanju.Sve benefite šparoga znate, zato ih jedite jer one nažalost kratko traju.Ako ne volite sir ili želite neko laganije jelo slobodno ga izostavite.

Sastojci:


8 otkoštenih fileta pileće karabatka

sol,papar

origano

maslinovo ulje

8 feta pršuta

4 fete ementala

oko 200g zelenih šparoga

Priprema:

Otkoštene karabatke operite, osušite, pokapate ih maslinovim uljem, posolite poparite, prospite origanom.Šparoge operite, otkinete im donji tvrdi dio po želji ih možete oguliti gotovo do glave lagano gulilicom za krumpir.Prepolovite šparoge na pola da samo malo izviruju iz karabataka.Zamotati šparoge u polovicu ementala, fino zarolati.
U sredinu fileta stavite šparoge sa sirom, zarolati, sve skupa zarolati u pršut.Složiti u lim za pečenje u koje ste prije stavili papir za pečenje, nije nužno ali bi bilo dobro.
Ponavljati postupak dok sve ne potrošite.Pokapati sa još malo maslinovog ulja posuti sa malo origana po želji Staviti u zagrijanu pećnicu n a180C nekih 40min.
Servirati uz kuhano povrće.

Comments system

Disqus Shortname