Prekrasan lungić pečen u tikvici , nadjeven sirom i bosiljkom.Za ovaj recept odaberite malo veće tikvice i fino ih izdubite, tikvice će dati dodatnu vlažnost mesu, neće dozvoliti da se presuši.Jelo je jako dekorativno, možete izabrati i nekakav šareniji prilog ovog jelu, ja sam se odlučila da sve bude u zelenom tonu.
700g lungića
2-3 velike tikvice
sol,papar
2-3žlice maslinovog ulja
1žlica svježih listova bosiljka/na krupno nasjeckan/
1 žlica svježih listova/na krupno nasjeckan/
4-5 feta sira/emental/sa malo više ukusa
Sastojci:/4 osobe
700g lungića
2-3 velike tikvice
sol,papar
2-3žlice maslinovog ulja
1žlica svježih listova bosiljka/na krupno nasjeckan/
1 žlica svježih listova/na krupno nasjeckan/
4-5 feta sira/emental/sa malo više ukusa
Priprema:
Lungić operite, osušite kuhinjskim papirom.Obavezno ga očistite od žilica.Prerežete ga cijelom dužinom samo jednom, rašite ga ,posolite i poparite ga s obje strane.Pokapate s maslinovim uljem, fino umasirate.U utor lungića stavite nasjeckani bosiljak i peršin te listove sirom, spojite lungić.
Zagrijete pećnicu na 200C
Tikvicu izdubite, lagano je premažete iznutra maslinovim uljem i malo posolite, utisnete lungić do kraja.Ostatak lungića otkinete pa utisnete u drugu izdubljenu tikvicu.
Peći u zagrijanoj pećnici nekih 30-35 min ako želite bolje pečeno produžite pečenje za još 5 min.Izvadite iz pećnice zamotate u foliju, ostavite 5 min.
Narežete na fete debljine po želji.Umaku koji se iscijedio u foliji dodate malo soli i žlicu dvije maslinovog ulja, promiješate pa pokapate po narezanom meso.