Fina pizza/kruh sa mozzarellom, sirom sa začinskim biljem i bosiljkom.Meza kruh koji paše uz sve nareske, sir, razne dipove, umake i sl.
Sastojci:
200g glatkog brašna+ po potrebi
50g oštrog brašna
2 žumanjka
1/2žličice šećera
1žličica soli
125ml mlake vode
1,5 žličica instant kvasca
60g otopljenog maslaca
Ostalo:
200g mozarelle
50g sirnog namaza sa začinskim biljem
1-2žlice krušnih mrvica
malo soli i papra
listovi bosiljka
Priprema;
U zdjelu za miješanje stavite mlaku vodu, šećer i kvasac.Izmiješate dobro rukom da se sve poveže pa poklopite na deset minuta .Dodate otopljeni maslac u koji se otopili sol /lagano ohlađen/ žumanjke i brašno /obje vrste/ dodate postepeno dok ne dobijete fino glatko tijesto.Izručite tijesto na radni stol/lagano pobrašnjen/ pa nastavite miješati dok ne dobijete glatko tijesto, vratite ga u brašnom posutu zdjelu, pokrijete prozirnom folijom, ostavite 1h sat stajati na toplom mjestu.Razvaljati tijesto na tanko/0,5cm/premazati tijesto sirnim namazom, staviti natrganu mozzarellu, posoliti i lagano po papriti.Saviti lagano krajeve pa zalolati u 10cm debelu štrucu.Staviti u dugi kalup za kruh/da spoj bude na donjoj strani/ koji ste prije toga premazati maslinovim uljem i posuli mrvicama/ .Zarezati na par mjesta oštrim nožem pa spojiti dva po dva kraja, da dobijete veće rupe/nemojte previše duboko zarezati važno je zarezati samo vanjski sloj tijesta/.Poklopiti prozirnom folijom, ostaviti stajati na toplom mjestu pola sata.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180C/25-30 min/pogledati nakon 15 min. pa kontrolirati da se prepeče.
Pustite da se sve malo ohladi, narežete na šnite.U utore stavite listiće svježeg bosiljka.
Od kako sam otkrila tvoj blog cesto ja zvrcnem na njega,uzivam u tvojim predivnim receptima!!!A ovo je bas sto najvise volim testo pa jos slano.
OdgovoriIzbrišiHvala ti mila, jako si me razveselila :-)))
OdgovoriIzbrišiMmmm mljac!
OdgovoriIzbrišiHvala puno draga Vlatka , mi volimo ovako jednostavno, puno te pozdravljam :-)
Izbriši