ponedjeljak, 23. listopada 2017.

Lungić u zelenom

Prekrasan lungić pečen u tikvici , nadjeven sirom i bosiljkom.Za ovaj recept odaberite malo veće tikvice i fino ih izdubite, tikvice će dati dodatnu vlažnost mesu,  neće dozvoliti da se presuši.Jelo je jako dekorativno, možete izabrati i nekakav šareniji prilog ovog jelu, ja sam se odlučila da sve bude u zelenom tonu.


Sastojci:/4 osobe


700g lungića

2-3 velike tikvice

sol,papar

2-3žlice maslinovog ulja

1žlica svježih listova bosiljka/na krupno nasjeckan/

1 žlica svježih listova/na krupno nasjeckan/

4-5  feta sira/emental/sa malo više ukusa


Priprema:

Lungić operite, osušite kuhinjskim papirom.Obavezno ga očistite od žilica.Prerežete ga cijelom dužinom samo jednom, rašite ga ,posolite i poparite ga  s obje strane.Pokapate s maslinovim uljem, fino umasirate.U utor lungića stavite nasjeckani bosiljak i peršin te listove sirom, spojite lungić.
Zagrijete pećnicu na 200C
Tikvicu izdubite, lagano je premažete iznutra maslinovim uljem i malo posolite, utisnete lungić do kraja.Ostatak lungića otkinete pa utisnete u drugu izdubljenu  tikvicu.
Peći u zagrijanoj pećnici nekih 30-35 min ako želite bolje pečeno produžite pečenje  za još 5 min.Izvadite iz pećnice zamotate u foliju, ostavite 5 min.
Narežete na fete debljine po želji.Umaku koji se iscijedio u foliji dodate malo soli i žlicu dvije maslinovog ulja, promiješate pa pokapate po narezanom meso.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname