ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

Popečci od špecle/spätzle/

Špecle naprosto obožavam bilo da su domaće ili kupovne .Ovo je još jedan način kako ručak napraviti zanimljivim.Recept je sa stranica Chefkoch.

Sastojci:


500g špecli

2 manja luka

100g brašna/glatko/

sol,papar

5 jaja

100g narezanog špeka/pancete

1žlica nasjeckanog peršina

na vrh noža  naribanog muškatnog oraščića

Priprema:

Skuhate špecle u slanoj vodi dok ne isplivaju, ocijedite ih dobro.Prođite par puta rukama ili vilicom kroz špecle da se odlijepe.Pustite da se ohlade.
Narežite luk na sitno.Zagrijete malo ulja u tavi pa na njemu propirjate luk i špek, dok luk ne omekša.Pustite sa strane da se ohladi.

Narežite na sitno peršin.Pomiješate sve sastojke sa špeclama , po potrebi dodati malo više brašna,smjesa vam mora biti gusta ali ne pregusta da možete formirati male palačinke.
Zagrite par žlica ulja u teflon tavi , vadite žlicom popečke.Pecite sa jedne strane dok ne dobiju finu boju, okrenete pa nastavite peći i sa duge strane.Popečke izvadite na papir za pečenje da se dodatno ocijedi.

Servirati uz goveđi gulaš sa graškom .

Comments system

Disqus Shortname