petak, 12. svibnja 2017.

Mediteranski kruščići

Fina peciva nadjevena sirom, rajčicom , maslinama i paprikom, vrlo mirisna i aromatična, oduševiti će vas na prvi griz.

Sastojci:/6 kom

200ml mlakog mlijeka

85 ml ulja

1 jaje/L

1 žlica šećera

1/2 žličice soli

oko 350g glatkog brašna

1/2 instant kvasca 

Nadjev:

100g ribanog sira/topljivog

50g smrvljene fete/opcionalno

1žličica origana

1 rajčica/svježa

1 paprika svježa


Priprema:

Zamijesite tijesto.Stavite mlako mlijeko dodate ulje šećer i kvasac, promiješate rukom da se poveže.Odložite par minuta.Dodate brašno sa solju nastavite miješati dok se sve ne poveže u fino tijesto .Izručite na lagano pobrašnjeni radni stol pa nastavite miješati da se tijesto fino izradi.Stavite na toplo mjesto da se tijesto udvostruči.
Nadošlo tijesto stavite na radni stol.Podijelite na 6 dijelova.Svaki dio raširite na duguljastu veličinu dlana.Na sredinu stavite malo ribano sira i razmrvljene fete pa te prospite sa malo origana/ako običnu gaudu /edamer , mozzarellu i sl, bilo bi dobro i malo posoliti ali to ostavljam vama/.Stisnite krajeve peciva dobro prstima, okrenete pecivo pa stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, sve poredate na lim, nemojte da se peciva dodiruju.
Narežite povrće:papriku očistite od sjemenki narežite na trake, isto napravite i sa rajčicom, ocijedite masline.
Peciva zarežite oštrim nožem na pet mjesta.U sredinu stavite maslinu, sa strane rajčicu i papriku/bilo bi dobro da bude zelena paprika radi kontrasta ali ja nisam imala, a okus nije kompromitiran /
Vratite peciva na toplo mjesto /ja to radim u pećnici na 50C/ostavite da se diže pola sata.

Izvadite peciva a pećnicu zagrijete na 180C.Premažete peciva razmučenim žumanjkom.Pecite peciva 20-tak minuta.
Ostavite peciva da se ohlade/ako možete/servirati uz neko fino mediteransko varivo, kao prilog mezama i sl.








Comments system

Disqus Shortname