četvrtak, 30. lipnja 2016.

Zeytinli Tavuk/turska peka sa piletinom


Fina aromatična turska piletina .Servirate te uz divan umak ,kuhani bulgur ili cous -cous,naravno vi možete uz tjesteninu ili rižu .

Sastojci:

800g piletine/dijelovi po želji

4 češanja češnjaka

400ml pilećeg temeljca

2 luka/poriluk

2 mlada luka

3 lista lovora

1žlica jabučnog octa

5-6 žlica maslinovog ulja

10-tak zelenih maslina

sol,papar

1/2žličice ljute mljevene papričice

1žluičica sitno nasjeckanog peršina

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 190C.Operite i osušite piletinu ,posolite je i poparite.
U tavi zagrijete dvije žlice ulja pa na njemu prepžite piletinu s jedne i druge strane da uhvati lijepu boju .Izvadite piletinu u keramičku zdjelu sa poklopcem u koju ćete peći piletinu/ako nemate poklopac poklopite alu-folijom/
Na sitno nasjeckajte luk ili poriluk ,u tavi u kojoj se pekla piletina dodate još dvije žlice ulja pa izdinstajte luk i sitno nasjekcani mladi luk sa zelenim dijelom,par minuta da uvene pa dodate sitno nasjeckani češnjak,nastavite dinstati još par minuta ,podlijete sve jabučnim octom,pilećim temeljcem,dodate listove lovora i masline ,nastavite kuhati na niskoj vatri jos par minuta.
Prelite piletinu  ,poklopite ,nastavite peći u pećnici 1h.
Servirate uz bulgur ,cous-cous,rižu ,tjesteninu i sl.
Prije serviranja pospete sve sitno nasjeckanim peršinom.




Comments system

Disqus Shortname