ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

BubbleUp-pizza


Malo drugačija pizza-Kratka napomena za vegetarijance ,ako ne jedu med mogu dodati smeđi šećer ,isto tako jako je fino umjesto salame staviti pečeno povrće sa grilla./naravno prije toga začinjeni,nemojte bljutavo stavljati u pizzu ,povrće možete sitno nasjeckati i dodati u sredinu/Recept je od Marthe Stewart


Sastojci:


500g tijesta za pizzu


Brzi umak od rajčice:

2žlice maslinovog ulja

1žličica meda

400ml pasirane rajčice/pasata

1/2žličice pecivnog praška

1 češanj češnjaka/protisnuti

sol

Ostalo:

1žličica timijana

1žlica maslinovog ulja

300g topljivog sira

4žlice parmezana

30-tak fetica salame/manje više po potrebi i želji

Priprema:

Moji su prijatelji ovaj recept radili sa kečapom i kažu da je fino ,no ja napravim ovaj brzi umak od rajčice /treba vam doslovno 5 min ,pa već ako nije sama po sebi pizza zdrava barem da si malo pomognete.U lončić na vatri stavite sve sastojke pa pustite da kratko prokuhaju .Polovinu gotovog umaka stavite /prelijete/u zdjelu u kojoj će te peći pizzu.
Mali trik je u pecivnom prašku koji smanjuje kiselost rajčice pogotovo zimske konzervirane.

Rastanjite tijesto na pola cm debljine narežite na kocke /ja to otprilike/5x5cm/na svaki komad tijesta stavite salamu i komad sira .

Zarolajte tijesto u okruglice,ponavljate postupak dok sve ne potrošite .Poklopite kuglice cistom krpom nekih 30min da se još malo diži.
Posložite kuglice na umak pazeći da se ne dodiruju ,premažete ih ostatkom umaka.Prospite ostatkom sira i parmezanom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 220C/nekih 40 min ili dok dobiju finu boju i dobro se zapeku.
Gotovu pizzu izvadite iz pećnice pa pustite da odstoji 10min.da pizza upije umak od rajčice .
Po želji možete pizzu pokapati sa malo maslinovog ulja i posuti svježim listovima bosiljka.


Comments system

Disqus Shortname