ponedjeljak, 1. listopada 2018.

Mekane štruce sa češnjakom i peršinom

Njamiii iliti yummy, yummy kruhići, mekani  aromatični .Naprosto nećete moći prestati jesti ovaj divan mekani kruhić a nećete vjerovatri gotov u trenu.Već sam objavila moje jogurtice sa češnjakom i peršinom, kruh sa češnjakom i peršinom a evo sad i štruce.Servirate po želji .

Tijesto:

250ml mlakog mlijeka

80ml maslinovog ulja

1žličica šećera

1/2žličice soli

1 kesica instant kvasca

1 jaje/L

500 g glatkog brašna/možda malo više

Ostalo:

60ml maslinovog ulja

2 češanja češnjaka

malo soli

1žlica nasjeckanog peršina

100g ementala/zrele gaude


Priprema:
Prvo pripremite preljev:u maslinovo ulje dodate malo soli sitno nasjeckani češnjak i peršin.Ostavite stajati dok se sve ne dovršite.

U zdjelu stavite šećer, ulje i mlako mlijeko, promiješate dodate kvasac ,promiješate.Ostavite stajati deset minuta/pokrite krpom/.Dodate postepeno prosijano brašno,nastavite miješati dok tijesto se ne spoji.Izručite sve na radnu plohu pa nastavite miješati da se sve dobro poveže .Stavite sve u zdjelu, zatvorite prozirnom folijom, ostavite stajati pola sata na toplom mjestu/ja zagrijem pećnicu na 50C/dok tijesto ne nadođe.



Podijelite tijesto na dva dijela.U sredini napravite rupu rukom cijelom dužinom.Stavite pripremljen  umak od češnjaka i peršina.Prospite naribani sirom.


Ostavite na toplom stajati još 15 min.Zagrite pećnicu na 175C/peci nekih 25 min.Pustite da se ohladi. Narežete.

Comments system

Disqus Shortname