Tijesto:
250ml mlakog mlijeka
80ml maslinovog ulja
1žličica šećera
1/2žličice soli
1 kesica instant kvasca
1 jaje/L
500 g glatkog brašna/možda malo više
Ostalo:
60ml maslinovog ulja
2 češanja češnjaka
malo soli
1žlica nasjeckanog peršina
100g ementala/zrele gaude
Priprema:
Prvo pripremite preljev:u maslinovo ulje dodate malo soli sitno nasjeckani češnjak i peršin.Ostavite stajati dok se sve ne dovršite.
Prvo pripremite preljev:u maslinovo ulje dodate malo soli sitno nasjeckani češnjak i peršin.Ostavite stajati dok se sve ne dovršite.
U zdjelu stavite šećer, ulje i mlako mlijeko, promiješate dodate kvasac ,promiješate.Ostavite stajati deset minuta/pokrite krpom/.Dodate postepeno prosijano brašno,nastavite miješati dok tijesto se ne spoji.Izručite sve na radnu plohu pa nastavite miješati da se sve dobro poveže .Stavite sve u zdjelu, zatvorite prozirnom folijom, ostavite stajati pola sata na toplom mjestu/ja zagrijem pećnicu na 50C/dok tijesto ne nadođe.
Podijelite tijesto na dva dijela.U sredini napravite rupu rukom cijelom dužinom.Stavite pripremljen umak od češnjaka i peršina.Prospite naribani sirom.
Ostavite na toplom stajati još 15 min.Zagrite pećnicu na 175C/peci nekih 25 min.Pustite da se ohladi. Narežete.