nedjelja, 14. siječnja 2018.

Frustine nadjevene krumpirom

Hrskavi grizini sa nadjevom od krumpira i pršuta/naravno vi možete izabrati suho meso/dimljeno po vašem ukusu tipa dimljena puretina/, ako želite laganiju verziju koristite kuhanu šunku.


Sastojci:

400g krumpira

150g pršuta/suhog mesa po želji/

papar

1/2žličice origana

soli po potrebi

100g naribano sira/mozzarella/za ljubitelje jačih okusa parmezan

Tijesto:

oko 500g brašna/glatko/

3 žličice/ravne/šećera

4 žlice maslinovog ulja

1/2 kesice kvasca/instant/

1žličica/ravna/soli

150ml vode/tople

100ml mlijeka/toplo/

Ostalo:

1 jaje

1-2 žlice oštrog brašna

Priprema:

Ogulite i  narežite krumpir, skuhate ga u slanoj vodi.Skuhani krumpir izradite vilicom, dodate nasjeckani pršut, začine, isprobate po potrebi malo posolite/zapamtite tokom pečenja pršut će pustiti malo soli, procijenite sami/
Napravite tijesto:u zdjelu stavite tople vodu, toplo mlijeko, šećer, maslinovo ulje i kvasac dobro promiješati da se sve prožme.Postepeno dodamo brašno na pola puta i sol, miješamo dok ne dobijemo glatko tijesto/to možete napraviti mikserom, nastavkom za tijesta/.Stavimo na radnu površinu i nastavim miješati dok tijesto postane glatko i prestane se lijepiti.

Tijesto izručimo na radnu plohu koju ste prije toga posuli oštrim brašnom , raširimo na pravokutnik/da bude tijesto oko 0,5mm debljine, nemojte pretanko zbog nadjeva/ na polovinu tijesta/uzdužno/ stavimo nadjev, lagano ga premažemo, prospemo sirom.Prebacimo donji dio tijesto  preko nadjeva, lagano prstima utapkamo da se sve spoji.




Režemo 1cm debele trake/pazite da vam je radni stol posut oštrim brašnom da vam se ne lijepi.Spajati dvije po dvije trake kao na donjoj slici.
Na lim za pečenje staviti papir za pečenje, slagati gotove grizine.Poklopiti krpom i ostaviti 30 min da miruju na toplom mjestu.


Zagrijete pećnicu na 200C.Premažete frustrine žumanjkom.Pecite u zagrijanoj pećnici nekih 30min ili dok ne budu lijepe zlatne boje i hrskave.Servirati uz nareske i fino hladno bijelo vino.

Comments system

Disqus Shortname