četvrtak, 30. ožujka 2017.

Galicijske dagnje u pikantnom umaku/tapas


Fine dagnje u preukusnom umaku, mogu se jesti ili tople ili hladne ali ne mogu se jesti bez kruha, uživajte uz ovaj fini umak.

Sastojci:

2 kg svježih dagnji/pedoča/pizdica

4 češanja češnjaka

4 žlice maslinovog ulja

1 mala vezica peršina

Umak:

2žlice maslinovog ulja

1 crvena rog paprika

1 list lovora

2ljute papričice/manje više po okusu/

5-6žlica nasjeckane rajčice

1žlica /ravna/mljevene crvene  paprike

1žlica brašna/ravna/

1žlica nasjeckanog peršina



Priprema:

Dobro operite dagnje i očistite od nečistoća na školjci./bacite one koje su se otvorile/Zagrijete maslinov ulje u loncu pa na njemu prepržite vrlo kratko nasjeckani češnjak i peršin ,dodate cijelu količinu dagnji poklopite i pustite da se kuhaju ,čim se otvore one su gotove ,maknite sa vatre i odložite do korištenja.

Skuhate umak .zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prepržite nasjeckani luk , pustite da se dobro uprži pa dodate brašno ,promiješate, pa nasjeckanu papriku, ljute papričice, nasjecanu rajčicu, nastavite kratko pržite, dodate temeljac od kuhanih dagnji/ 4-5 žlica/ ,pustite da sve kuha u temeljcu desetak minuta miješajući, podlijevajte temeljcem po potrebi .
Ispasirate umak štapnim mikserom da postane gladak , možete ga dodatno procijediti da dobije baršunastost.
Očistite dagnje od školjke sačuvate samo jednu stranu školjke/lupinu/posložite u svaku meso jedne dagnje ,složite fino na tanjur .Prelijete umakom i pospete sitno nasjecajnim peršinom.
Servirati sa dosta finog kruha.

Comments system

Disqus Shortname