subota, 2. rujna 2017.

Tapanada pizza

Vrlo jednostavna pizza /pita od tapanade i rajčica, španjolska kuhinja i dalje.Tapanada se radi od maslina zelenih ili crnim, ja cu vam u recept staviti baznu tapanadu koju kasnije možete nadograđivati raznim dodacima.

Sastojci:

350g tijesta za pizzu/neću pisati recept jer ima ih dosta pa korisite ono koje volite/

4 žlice tapanade/recept u nastavku/

10-tak mini rajčica/boje po želji/

1/2 žličice timijana

250g mozzarelle/pola ribana pola kockice

sol,papar po ukusu

2 žćlice maslinovog ulja

Bazna tapanada:


15-tak otkoštenih crnih maslina

2-3žlice maslinovog ulja

sol,papar

1 češanj češnjaka

1/2žličice peršina/nasjeckanog/


Priprema:

Raširite tijesto na lim neka bude otprilike 30cm promjera.Podignite mu stijeke.
Za tapanadu sve sastojke izradite štapnim mikseom dodate toliko maslinovog ulja koliko vam je potrebno da dobijete mazivost,Premažite tijesto dobivenom tapanadom.
Pospite sve polovinom naribane mozzarele.
Prerežite rajčice na pola, Poslažite ih po pizzi, okolo stavite komadiće mozzarelle sve pokapajte maslinovim uljem i pospite timijanom.
Na gotovu pizzu stavite listove bosiljka, možete još po želji pokapati sa malo maslinovog ulja.

Comments system

Disqus Shortname