ponedjeljak, 7. svibnja 2018.

Ledene kocke od jagoda

Fine ledene kocke od jagoda u light verzije.Uživajte!!

Sastojci:

200g okruglih piškota

Krema od jagoda:

500ml grčkog jogurta

4 žlice šećera u prahu

1 vanilija šećer

200ml vrhnja za šlag/mliječno

500g svježih jagoda

2 želatine u prahu/15 listova

2 -3 žlice vode

Žele od jogurta:

200g grčkog jogurta

200g light sirnog namaza

50ml vode

1 želatina/ 4 lista

2-3žlice šećera u prahu


Priprema:

Operite i očistite jagode, ispasirate ih štapnim mikserom u glatku smjesu/po želji možete procijediti smjesu da ne bude špica/Odložite sa strane.Namočite želatinu u hladnu vodu da na bubri.Izradite šlag  u gustu smjesu.Otopite nabubrenu želatinu u vrućoj vodi ili se držite upustva na pakovanju u ovisnosti da li koristite želatinu u prahu ili listićima.
Napravite kremu tako da u zdjelu stavite grčki jogurt izradite ga mikserom sa obje vrste šećera, dodati otopljenu želatinu i to tako da prvo malo smjese od jogurta pomiješate sa otopljenom želatinom a onda sve pomiješati zajedno, dodati jagode nastaviti kratko miješati da se sve poveže.Na kraju metlicama lagano staviti tučeno vrhnje za šlag.

Na dno kalupa/ja sam koristila 20x30 kalup a vi ako želite možete i u kalupu za torte /22-24 cm/naravno što je veći kalup to će torta/kolač biti niži, posložite okrugle piškote, prelite smjesu od jagoda, stavite na sat vremena u frižider ili na 20-tak minuta u duboko zamrzavanje.
Za žele od jogurta pripremite jogurt i sirni namaz , zajedno ih izradite mikserom dodati šećer u prahu i želatinu.Preliti preko stisnute kreme od jagoda.Ukrasiti po želji.


Kolač pustiti da se hladi nekih sat vremena, narezati na kocke.

Comments system

Disqus Shortname