Fine ledene kocke od jagoda u light verzije.Uživajte!!
Sastojci:
200g okruglih piškota
Krema od jagoda:
500ml grčkog jogurta
4 žlice šećera u prahu
1 vanilija šećer
200ml vrhnja za šlag/mliječno
500g svježih jagoda
2 želatine u prahu/15 listova
2 -3 žlice vode
Žele od jogurta:
200g grčkog jogurta
200g light sirnog namaza
50ml vode
1 želatina/ 4 lista
2-3žlice šećera u prahu
Priprema:
Operite i očistite jagode, ispasirate ih štapnim mikserom u glatku smjesu/po želji možete procijediti smjesu da ne bude špica/Odložite sa strane.Namočite želatinu u hladnu vodu da na bubri.Izradite šlag u gustu smjesu.Otopite nabubrenu želatinu u vrućoj vodi ili se držite upustva na pakovanju u ovisnosti da li koristite želatinu u prahu ili listićima.
Napravite kremu tako da u zdjelu stavite grčki jogurt izradite ga mikserom sa obje vrste šećera, dodati otopljenu želatinu i to tako da prvo malo smjese od jogurta pomiješate sa otopljenom želatinom a onda sve pomiješati zajedno, dodati jagode nastaviti kratko miješati da se sve poveže.Na kraju metlicama lagano staviti tučeno vrhnje za šlag.
Na dno kalupa/ja sam koristila 20x30 kalup a vi ako želite možete i u kalupu za torte /22-24 cm/naravno što je veći kalup to će torta/kolač biti niži, posložite okrugle piškote, prelite smjesu od jagoda, stavite na sat vremena u frižider ili na 20-tak minuta u duboko zamrzavanje.
Za žele od jogurta pripremite jogurt i sirni namaz , zajedno ih izradite mikserom dodati šećer u prahu i želatinu.Preliti preko stisnute kreme od jagoda.Ukrasiti po želji.
Kolač pustiti da se hladi nekih sat vremena, narezati na kocke.
Nema komentara:
Objavi komentar