Sastojci:
500g fileta ribe/brancin .mol,kokot i sl /smrznuti bakalar/oslić
1 velika crvena rog paprika
250g oguljene rajčice
1 manji limun
1 mali crveni luk
2-3češnjeva češnjaka
5-6 listova svježeg bosiljka
1žlica nasjeckanog peršina
1/2žličice kurkume/opcionalno
1/2žličice nasjeckanih listova ružmarina
sol,papar
1-2žlice maslinovog ulja
Priprema:
Zagrijete ulje na tavi/1žlicu/ pa na njemu propirjate na sitno nasjeckani luk i češnjak.Osušite ribu kuhinjskim papirom ,posolite je ,popaprite i pokapate sa malo soka od limuna ,odložite na sobnoj temperaturi dok ne napravite umak.
Na izdinstani luk dodate nasjeckane oguljene rajčice i na kocke nasjeckanu papriku .Nastavite dinstati dok paprika ne omekša i sve se malo zgusne ,posolite i poparite možete dodati i malo šećera te par kapi soka od limuna te sve nasjeckane začine.Promiješate i maknete sa vatre.
Zagrijete pećnicu na 180C .U zdjelu stavite sav umak na vrh poslažete ribu .Stavite peći ribu nekih 20min.
Ako se umak previše reducirao slobodno dodate malo vode .Servirate toplo sa prilozima po želji.