ponedjeljak, 24. listopada 2016.

Riba pečena na šalši

Prefino mediteransko jelo ,Odaberite filete ribe po želji ,možete koristiti i smrznutu ribu/zamrznutu ribu otopite tako da je stavite u hladnu slanu vodu na pola sata/.Razumijem da je teško i gotovo nemoguće odlaziti na ribarnicu često ,čak i meni koja živim na moru no ipak kad se na to odlučite pomozite sebi tako da ribu filetirate i zamrznete u porcije /iako će vam stari ribari reći da je treba zamrznuti cijelu ja nekako mislim da je bolje sebi olakšati što više/kosti i glave od ribe podijelite u kesice za zamrzavanje za neku finu juhu ili temeljac.Jedite ribu i naučite svoju djecu da je jedu.Servirate ribu sa kuhanim povrćem a za djecu možete skuhati njoke ili tjesteninu uz ovo jelo.

Sastojci:

500g fileta ribe/brancin .mol,kokot i sl /smrznuti bakalar/oslić

1 velika crvena rog paprika

250g oguljene rajčice

1 manji limun

1 mali crveni luk

2-3češnjeva češnjaka

5-6 listova svježeg bosiljka

1žlica nasjeckanog peršina

1/2žličice kurkume/opcionalno 

1/2žličice nasjeckanih listova ružmarina

sol,papar

1-2žlice maslinovog ulja

Priprema:

Zagrijete ulje na tavi/1žlicu/ pa na njemu propirjate na sitno nasjeckani luk i češnjak.Osušite ribu kuhinjskim papirom ,posolite je ,popaprite i pokapate sa malo soka od limuna ,odložite na sobnoj temperaturi dok ne napravite umak.
Na izdinstani luk dodate nasjeckane oguljene rajčice i na kocke nasjeckanu papriku .Nastavite dinstati dok paprika ne omekša i sve se malo zgusne ,posolite i poparite možete dodati i malo šećera te par kapi soka od limuna te sve nasjeckane začine.Promiješate i maknete sa vatre.
Zagrijete pećnicu na 180C .U zdjelu stavite sav umak na vrh poslažete ribu .Stavite peći ribu nekih 20min.
Ako se umak previše reducirao slobodno dodate malo vode .Servirate toplo sa prilozima po želji.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname