srijeda, 7. studenoga 2018.

Slatko-kiseli ražnjići

Ovo je neka inačica havajskih kebaba. divan slatkasti preljev i ražnjić sa komadićima ananasa.Vjerujte mi kombinacija božanstvena.Okuse naravno treba dotjerati tako da dodate kiselost po vašoj želji, ako imate iskustva sa slatko- kiselim okusima neće vam biti teško doraditi te    okuse.Recept je naravno od ovoga ljeta i ne bih se ni sjetila da nisam dobila upit. Uživajte uz fino vino .

Sastojci:

Slatko-kiseli umak:

70ml vode

80ml soja umaka

60ml sake

3žlice meda

50g šećera

60ml soka od ananasa

2 češanja protisnutog češnjaka

1žlica naribanog đumbira

1žlica ribljeg umaka/opcionalno

1žlica rižinog octa

Ostalo:

800g pilećih fileta

po jedna crvena, zelena, žuta paprika

3 šnite/fete ananasa

1crveni luk

sol,papar/malo


Priprema:

Sve sastojke za slatki umak stavite u lončić na vatru kuhate desetak minuta na laganoj vatri da se umak zgusne.Ostavite ohladiti.Umak ne trebate hladiti do kraja sasvim će biti dobar i mlak,

Piletinu operite razdijelite na iste fileta, narežite na trake.Prelite sa pola količine umaka, promiješate, ostavite stajati pokriveno folijom nekih sat vremena.
Nakon sat vremena nižete ražnjiće.Prvo narežite papirku, luk i ananas na komadiće.Nanižete na ražnjić prvo traku piletine , potom razno povrće , ražnjić završite piletinom.


Sad ga izrežete po dužini, da dobijete  gotovo iste ražnjiće.Lagano ih posolite i poparite.

Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.Zagrije pećnicu na 200C.Ražnjiće prvo prepecite na grill tavi koju ste prije toga stavili malo ulja.Prepečene ražnjiće stavite na deset minuta da se dovrše u pećnici.
Servirati uz rižu, povrće i sl.


Comments system

Disqus Shortname