Ovo je neka inačica havajskih kebaba. divan slatkasti preljev i ražnjić sa komadićima ananasa.Vjerujte mi kombinacija božanstvena.Okuse naravno treba dotjerati tako da dodate kiselost po vašoj želji, ako imate iskustva sa slatko- kiselim okusima neće vam biti teško doraditi te okuse.Recept je naravno od ovoga ljeta i ne bih se ni sjetila da nisam dobila upit. Uživajte uz fino vino .
Sastojci:
Slatko-kiseli umak:
70ml vode
80ml soja umaka
60ml sake
3žlice meda
50g šećera
60ml soka od ananasa
2 češanja protisnutog češnjaka
1žlica naribanog đumbira
1žlica ribljeg umaka/opcionalno
1žlica rižinog octa
Ostalo:
800g pilećih fileta
po jedna crvena, zelena, žuta paprika
3 šnite/fete ananasa
1crveni luk
sol,papar/malo
Priprema:
Sve sastojke za slatki umak stavite u lončić na vatru kuhate desetak minuta na laganoj vatri da se umak zgusne.Ostavite ohladiti.Umak ne trebate hladiti do kraja sasvim će biti dobar i mlak,
Sad ga izrežete po dužini, da dobijete gotovo iste ražnjiće.Lagano ih posolite i poparite.
Piletinu operite razdijelite na iste fileta, narežite na trake.Prelite sa pola količine umaka, promiješate, ostavite stajati pokriveno folijom nekih sat vremena.
Nakon sat vremena nižete ražnjiće.Prvo narežite papirku, luk i ananas na komadiće.Nanižete na ražnjić prvo traku piletine , potom razno povrće , ražnjić završite piletinom.
Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.Zagrije pećnicu na 200C.Ražnjiće prvo prepecite na grill tavi koju ste prije toga stavili malo ulja.Prepečene ražnjiće stavite na deset minuta da se dovrše u pećnici.
Servirati uz rižu, povrće i sl.