Jako jednostavan i fin pečeni krumpir, kremaste sredine , nadjeven divnom smjesom od maslaca, krem sira i začina, divotaaa.
Sastojci:/4 osobe
10 mladih krumpira/iste veličine otprilike
2žlice brašna
2žlice soli
Nadjev:
2žlice maslaca/sobe temperature
3 žlice krem sira
1/2žličice nasjeckanog peršina
1/2 žličice nasjeckanog kopra /vlasca
1 češanj češnjaka/protisnuli
sol,papar/po ukusu
Priprema:
Napravite nadjev tako da pomiješate sve sastojke za nadjev pa ih stavite u frižider/prije toga naravno isprobate da vidite da vam se okus sviđa.
Krumpir operite /dobro/ odložite/ne trebate ga sušiti/.U zdjeli stavite brašno i sol, promiješate pa u tu smjesu dobro uvaljajte krumpir.
Stavite krumpir u pekač u koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/45 min isprobate čačkalicom ako lagano prolazi čačkalica krumpir je gotov.Vrijeme pečenja se ne može točno odrediti to ovisi o veličini i vrsti krumpira koji odaberete.
Krumpir izvadite na dasku servirate sa nadjevom, Jedete samo unutrašnjost krumpira kora se baci.Možete zato servirati žličicu uz krumpir.