ponedjeljak, 8. svibnja 2017.

Kruh sa sedam kora

Savrsen kruh sa sirom, moze se jesti sam ili uz nekakvu laganiju mezu.Uzivajte!!!

Sastojci:

200ml mlakoga mlijeka

1žličica šećera

1,5žličica instant kvasca

350g mekog brašna

1/2žličice soli

50g otopljenoga maslaca

1 jaje

Ostalo:

2žlice maslaca sobne temperature ili otopljeni

150g ribanoga sira/manje više po ukusu/možete dodati tvdi malo pikantniji sir pa će vam trebati manje

1 žumanjak

 malo sezama/opcionalno

Priprema:

U zdjelicu stavite toplo mlijeko i otopljeni maslac promiješate, dodate šećer nastavite miješati da se poveže i šećer lagano otopi, ja to sve radim rukom, sam dodir i vaš ph ruku daju tijesto ono nešto i omogućavaju brže dizanje tijesta/kod mene nekim čudom u odličnoj harmoniji jer se tijesto diže brzo/dodate kvasac, još jednom promiješate i ostavite par minuta da se umiri i kvasac aktivira a vi promiješate brašno sa solju..
Dodate brašno i jaje, nastavite miješati dok se sve ne poveže u glatko tijesto, izručite na lagano pobrašnjeni radni stol, izradite tijesto nas stolu do teksture plastelina.Pokrijete prozirnom folijom ostavite na toplom stajati 30-40min ili dok tijesto ne naraste.
Podijelite tijesto na 7 dijelova, formirate u kuglice.Pripremite protvan/oko 20x28 cm ili okrugli po želji 24cm/ Razvaljate svaku koru na veličinu lima.Lim lagano zamastite maslacem.Stavite prvu koru premažete je maslacem prospite naribanim sirom.Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.Zadnju koru premažete razmućenim žumanjcem pa po želji prospite sa malo sezama.
Zagrijete pećnicu na 50C .Lim prekrijete prozirnom folijom pa čistom krpom pustite stajati u zagrijanoj pećnici 30min.
Narežite kruh na kocke do kraja.Stavite ih peči u zagrijanu pećnicu na 180C/30-40min. dok fino ne zarumeni i lagano se razlista.

Comments system

Disqus Shortname