četvrtak, 27. srpnja 2017.

Slana torta od tikvica

Fina, brza lagana tortica od tikvica, bilo da je servirate toplu ili hladnu, možete je servirati za ručak uz salatu, kao snack na moru ili izletu, a gotova u trenu.

Sastojci:

4 male tikvice

300g tijesta za pizzu

1 žlica maslaca + mlaz maslinovog ulja

1 mali luk

3 jaja/L

1/4 žličice naribane kore od limuna

2 češanj češnjaka

sol,papar

1žlica naribanog parmezana

1/2žličice origana

1/2žličice nasjeckanog bosiljka

150g ribanog topljivog sira/tipa mozzarella


Priprema:

Operite i narežite tikvice na okruglo.Zagrijete maslac sa mlazom ulja u tavi pa na tome prepržite nasjeckani luk, kratko da samo malo uvene pa dodate tikvice i sitno nasjekcani češnjak, miješate pirajajući da sve malo omekša.Maknete sa strane da se malo ohladi.
Na lim za pečenje dimenzija 20x30 razvučete tijesto  , jedan centimetar sa strane podignite stjenke.Lim možete nauljiti i posuti brašnom ili staviti papir za pečenje ja uvijek stavljam papir za pečenje jer mi je tako lakše.
Izradite jaja sa solju i paprom , dodate  sir, začine, na kraju prodinstane tikvice. dobro promiješate prebacite na tijesto.Zagladite.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/30-35 min.
Pustite da se lagano ohladi ili do kraja, narežite na kocke.

Comments system

Disqus Shortname