Jako fina torta bez brašna , vrlo lagana i sa malo šećera, baš onako kako i treba biti nakon svečanog ručka .Tortu sam radila po naputcima moje cure kojoj je ovo bila torta za njen 27 rođendan,
Sastojci:/24 cm kalup za tortu
Korice /peku se tri/za svaku nam treba:
90g mljevenih oraha
90g maslaca
90g čokolade
2 jaja
malo soli
1žličica kore od naranče
1,5žlica kakaa
pola žličice pecivnog praška
malo soli
Krema:360ml svježeg soka od naranče
70g šećera u prahu
300ml vrhnja za šlag
9 listova želatine
Ganaž za premazivanje:
150g vrhnja za kuhanje
150g tamne čokolade
Preljev:
60g tamne čokolade
60ml vrhnja za šlag
10g maslaca
Priprema:
U lončić na čaganu vatru staviti maslac i čokoladu, otopiti uz miješanje.U zdjelu staviti mljevene orahe, pecivni prašak, sol, koricu naranče i kakako , promiješati.Dodati jaja , otopljeni maslac sa čokoladom, sve skupa kratko izraditi mikserom da se sve poveže.Na dno kalupa staviti papair za pečenje , rubove kalupa namastiti maslac.Stavi smjesu za biskvit.Peći u zagrijanoj pečnici 13 min.Uzvaditi, pustiti da se ohladi.Ponoviti postupak još dva puta.
Krema:
Listove želatine staviti u vodu na 5 minuta.Sok od naranče zagrijati dovoljno da možete otopiti želatinu, dobro miješajte da želatina nestane u soku.Ostavite sok da se hladi u frižide, moežete ga prebaciti u drugu posudu.Sok će trebati nekih pola sata da se ohladi , kad se počme želerirati dodati sok u tučeno vrhnje sa šećerom, ja prvo dodam želirani sok a onda po potrebi stavim šećer u pprahu jer nekada su naranče jako slatke i nije ni potreban šećer.
Slažite tortu tako da stavite jedan biskvit, nemojte zaboraviti obruč od kalupa kojeg ste prije toga lagano namastiti o obukli izrazanim paairom za pečenje, lakše će vam biti izvaditi kasnije tortu, stavite pola kreme od naranče, potom opet biskvit, pa ostatak reme.na vrh stavite bisvit.Tortu stavite na 2 sata u frižider , da se krema do kraja stisnE.
Premaz:
Zagrijete vrhnje dodate sitno narezanu čokoladu, miješate da se otopi.Pustite da se malo ohladi i premažite cijelu tortu.
Vratite tortu u frižider na sat vremena da se stisne premaz.
Kad se premaz stisnuo napravite preljev.Mpžda vam ovo ve izgleda previše ali nije , kad stavite preljev sve čokoladice koje odaberete za dekoraciju će se lijepo zalijepiti.Zato prije nego napravite preljev sve pripremite da je spremno.Za preljev samo stavite vrhnje da se zagrije otopiti čokadu i na kraju maslac uz miješanje.Preliti, zalijepiti dekoraciju.
Pustite tortu da se dobro ohladi, najbolje preko noći .
Nešta savršeno, slavljenici sretan rođendan ❤️
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno 💞
Izbriši