Priprema:
U zdjelu za miješanje stavite toplo mlijeko, kvasac i šećer, zmiješajte ostavite par minuta stajati.dodati maslac sobne temperature i jaje, promiješati.Prosijete brašno, dodate sol, postepeno dodate u mlijeko miješajući sa špiralnim nastavcima na mikseru.Dodate brađna dok dobijete glatko, mekano tijesto.
Pustite tijesto mirovati dok se ne udvostruči oko 1,5 h.
Dok se tijesto diže napravite nadjev:
Jabuke ogulite narežite na male kockice.U lončić stavite sve ostale sastojke , promješate pjenjačom, stavite na laganu vatru.Pustite da se kuha uz miješanje dok se lagano ne počne gusnuti, dodati jabuke, pustiti da sve skupa lagano kuha minutu.
Maknete sa vatre neka se hladi dok tijesto ne bude spremno.
Nadošlo tijesto izručite na pobrašnjenu radnu plohu.Lagano ga primjesite.Razvaljajte na veličinu 35x45cm.Podijelite na 12 djelova.
Nadjev podijelite na 12 djelova.Stavite na svaku kocku.
Jako fin i izdašan recept, tijesto mekano i lagano se oblikuje, hvala vam na još jendom divnom receptu, srene blagdane!
OdgovoriIzbrišiHvala puno, baš ne raduje❤️
Izbriši