Ankarski pureći kotlet ili odrezak u gobit pecivima /ili pita lepinjama/odlično jelo.
na vrh noža pull-biber/tucane ljute paprike/više manje po ukusu/
1/4 žličice mljevenog crnog papra
sol
1 srednji luk
1/2žličice kumina
4 -5 žlica maslinovog ulja
Sastojci:/4 osobe
4 fina pureča kotleta/šnicleMarinada:
1žličica slatke paprikena vrh noža pull-biber/tucane ljute paprike/više manje po ukusu/
1/4 žličice mljevenog crnog papra
sol
1 srednji luk
1/2žličice kumina
4 -5 žlica maslinovog ulja
Priprema:
U zdjelu stavite sve začine ,naribani luk/na sitnom ribežu/sol i papar,promiješate da se poveže.Pripremite kotlete tako da ih fino formirate ,lagano potucite batićem za meso ,operite i osušite kuhinjskim papirom.
Stavite kotlete u pripremljenu marinadu. promiješate dobro da se marinada uhvati za meso .Ostavite stajati preko noći.
Sutra dan dobro zagrijete grill tavu ili roštilj.Prepecite odrezak sa obje strane po par minuta da dobije finu boju ,nemojte ga bosti vilicom i stalno okretati on se mora ispeci na jednoj i drugoj strani i tada je gotov..Odrezak stavite u pita tijesto sa umakom od jogurta ,lukom ,salatom od kupusa i svim divotama koje volite.