Sastojci:
1,250g pedoča
4 češanja češnjaka
1 stručak peršina
50ml bijelog vina
2-3žlice maslinovo ulja
1 manje ljuta paprika
1 konzerva/manja/crvenog graha
papar
1 crveni luk
1manja konzerva kukuruza/opcionalno/
1žlica nasjeckanog svježeg korijadora/peršin sa malo korice limuna
Priprema:
Operite i očistite pedoče.U lonac zagrite maslinovo ulje sa sitno nasjeckanim peršinom i češnjakom, kratko prodinstate da zamiriše, podlite sa bijelim vinom pa dodate pedoče, poklopite, pustite da kuha dok se pedoče ne otvor.Maknete sa strane.Procijedite umak od kuhanja.
Vratite umak na vatru u malom loncu pa pustite da iskuha na pola.Dodati još žlicu maslinovog ulja , doraditi slanoću i kiseline ipak je ovo umak za salatu.
Prodinstati kratko papriku očišćenu od špica i peteljke.Staviti u zdjelu za serviranje.Očistiti pedoče i njih staviti u zdjelu za serviranje, dodate ocijeđeni kukuruz i grah dodati umak.Sve dobro promiješati da se poveže.
Ostaviti da se dobro ohladi, po vrhu dodati narezane crveni luk.Popapriti, te posuti nasjeckanim peršinom ili korijandorom.