srijeda, 23. svibnja 2018.

Salata od pedoča/dagnji

Volite lu školjke?Mi ih volimo i jedemo na sve načine, najdraže su nam na buzaru ali volimo i sve ostale varijacije.Evo jedna fina  salata, uz preprženi kruh idealna salata za druženja uz žmul vina.Uživajte!!!

Sastojci:

1,250g pedoča

4 češanja češnjaka

1 stručak peršina

50ml bijelog vina

2-3žlice maslinovo ulja

1 manje ljuta paprika

1 konzerva/manja/crvenog graha

papar

1 crveni luk

1manja konzerva kukuruza/opcionalno/

1žlica nasjeckanog svježeg korijadora/peršin sa malo korice limuna


Priprema:

Operite i očistite pedoče.U lonac zagrite maslinovo ulje sa sitno nasjeckanim peršinom i češnjakom, kratko prodinstate da zamiriše, podlite sa bijelim vinom pa dodate pedoče, poklopite, pustite da kuha dok se pedoče ne otvor.Maknete sa strane.Procijedite umak od kuhanja.
Vratite umak na vatru u malom loncu pa pustite da iskuha na pola.Dodati još žlicu maslinovog ulja , doraditi slanoću i kiseline ipak je ovo umak za salatu.



Prodinstati kratko papriku očišćenu od špica i peteljke.Staviti u zdjelu za serviranje.Očistiti pedoče i njih staviti u zdjelu za serviranje, dodate ocijeđeni kukuruz i grah dodati umak.Sve dobro promiješati da se poveže.
Ostaviti da se dobro ohladi, po vrhu dodati narezane crveni luk.Popapriti, te posuti nasjeckanim peršinom ili korijandorom.

Comments system

Disqus Shortname