Sastojci:
1,250g pedoča
4 češanja češnjaka
1 stručak peršina
50ml bijelog vina
2-3žlice maslinovo ulja
1 manje ljuta paprika
1 konzerva/manja/crvenog graha
papar
1 crveni luk
1manja konzerva kukuruza/opcionalno/
1žlica nasjeckanog svježeg korijadora/peršin sa malo korice limuna
Priprema:
Operite i očistite pedoče.U lonac zagrite maslinovo ulje sa sitno nasjeckanim peršinom i češnjakom, kratko prodinstate da zamiriše, podlite sa bijelim vinom pa dodate pedoče, poklopite, pustite da kuha dok se pedoče ne otvor.Maknete sa strane.Procijedite umak od kuhanja.
Vratite umak na vatru u malom loncu pa pustite da iskuha na pola.Dodati još žlicu maslinovog ulja , doraditi slanoću i kiseline ipak je ovo umak za salatu.
Prodinstati kratko papriku očišćenu od špica i peteljke.Staviti u zdjelu za serviranje.Očistiti pedoče i njih staviti u zdjelu za serviranje, dodate ocijeđeni kukuruz i grah dodati umak.Sve dobro promiješati da se poveže.
Ostaviti da se dobro ohladi, po vrhu dodati narezane crveni luk.Popapriti, te posuti nasjeckanim peršinom ili korijandorom.
Vrlo interesantna salata.Lori
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno Lori :-))
Izbriši