utorak, 3. listopada 2017.

"Soufflé" sa punjenim vege paprikama

Fensi naziv za jednostavno, lagano vage jelo, pečene paprike nadjevene krumpirom i mrkvom u divnom nabujku od jaja.Uživajte uz finu salatu neka bude puna povrća.

Sastojci:

6 velikih lijepih rog paprika

6 lijepih krumpira

3 stabljike celera

2-3 češanja češnjaka/ako volite ukus/

4 mrkve

4-5 žlica maslinovog ulja

2žličice nasjeckanog lišća ružmarina

sol,papar

Preljev:

400ml mlijeka

3 jaja

sol,papar

2žlice brašna

Priprema:

Skuhate oguljeni i narezani krumpir u slanoj vodi da omekša.
Operite paprike pa ih cijele stavite peči na papir za pečenje na 200C/20 min ili dok ne potamne i dobiju finu boju.Zamotate paprike u taj isti papir u kojem su se pekle pa ostavite da se upare i ohlade te ih ogulite.
Prepolovite oguljene paprike pa izvadite sjemenke, ostavite peteljku.
Pripremite nadjev:Na malo maslinovog ulja ulja stavite naribanu mrkvu i na stino nasjeckani celer, pirjate dok ne omekša a potom dodate češnjak/sitno nasjeckan ili protisnut/, pustite da dobro zamiriše a potom staviti cijeli krumpir , dodate 4 žlice maslinovog ulja/možete i više ako je krumpir suh/miješate i gnječite krumpir zajedno sa povrćem i češnjaka da se sve poveže, obavezno isprobate pa dodatno posolite i poparite.Maknete sa starne pa pustite da se malo ohladi da možete nadjenuti paprike.
Paprike nadjenete nadjevom, neka bude dobro nadjeveno/možete prije podijeliti nadjev na onoliko paprika koliko ste ispekli.Nauljite keramički pekač pa posložite paprike.Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Sastojke za preljev:dakle mlijeko, brašno, sol, papar i jaja dobro izradite pa prospete preko paprike.Peci na 180C/40min ili dok tijesto ne nabuja i lijepo se zapeče.

Comments system

Disqus Shortname