srijeda, 20. rujna 2017.

MANTARLI KÖFTE

Prefino jelo i vrlo izdašno, kad nemate vremena i volje a treba vam neko fino jelo za više ljudi ovo je recept za vas, fine nadjevene gljive, mljeveno meso, sve pečeno /kuhano/ u pećnici, servirano uz rižu/ili prilog po želji/ sa divnim umakom od povrća,

Sastojci:4-6 osoba

1 kg većih gljiva

400g mljevenog mesa/srednje masnog

sol,papar

1žličica mljevene paprike

1 jaje

na vrh noža ljute paprike

1/2žličice origana

1žličica kečapa/ajvar

1žličica nasjeckanog peršina

par kapi maslinovog ulja

krušne mrvice po potrebi

Ostalo:

1 rog veća paprika

1 žuta manja paprika

1 feferon/opcionalno

2 rajčice

200ml temeljca/pileći/goveđi/povrtni koji imate

Priprema:

Nauljite sa malo maslinovog ulja keramički pekač.Očistite gljive, stapke im stavite u pekač.Izradite mljeveno meso sa začinima i soli, te paprom.Dodate jaje i toliko mrvica da dobijete finu smjesu koja se ne mrvi.Sasvim malo mesa prepržite na suhoj tavi da vidite slanost i začinjenost pa začinite dodatno po ukusu.
Narežite papriku na trake, narežite rajčicu na duge komade/lagano posolite.Od mesa radite male okruglice napunite klobuke.Posložite ih u keramički pekač, okolo stavite trakice paprike i rajčice.Podlijete sa temeljcem.
 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220C/25-30min ili dok okruglice ne dobiju finu boju i oko njih se stvori umak.
Okruglice servirati na kuhanoj riži sa malo povrća.






Comments system

Disqus Shortname