subota, 6. svibnja 2017.

Grčki canelloni sa lignjunima

Fantazija okusa, svježa tjestenina nadjevena finim umakom od lignjuna i feta sirom, zapečena sa pečenom paprikom , divota !!Uživajte u okusima i mirisima mediterana!!Malo sjećanje na ljeto koje se nadam da nam je blizu /s obzirom na vrijeme/,😐


Sastojci.:

250g svježe tjestenine za lazanje

450g očišćenih lignjuna/ svježi ili smrznuti

2 manja poriluka

1-2 velika pečena crvena paprika/ja sam koristila iz zimnice a može se i izbjeći

1 naribani crveni luk

4 češanja češnjaka/protisnuli

1/2žličice nasjeckane mente/origano

100ml bijelog vina

sol,papar

1/4žličice mljevene paprike

malo šećera

1žlica nasjeckanog peršina

na vrh noža cimeta

oko 700g sjeckane rajčice

100g feta sira

100g ribanoga sira /topljivog


Priprema:

Sitno nasjeckajte otopljene lignje/svježe naravno očistite i narežite na sitno/U tavi za zagrijemeo/ne jako/maslinovo ulje pa dodamo sitno nasjeckani luk i poriluk,, pirjamo na srednjoj vatri dok luk ne uvene .Dodamo protisnuli češnjak pustimo da zamiriše..Polijemo vinom, pustimo da prokuha i alkohol ishlapi pa dodamo nasjeckanu rajčicu/3-4 žlice/, malo cimeta i šećera/po potrebi/.Promiješamo.Pustimo da se sve skuha kuha dok se malo ne ugusti/toliko da lagano možemo nadjenuti tjesteninu da se ne razlijeva/.Maknemo sa strane.
U malo ohlađenu smjesu dodamo nasjeckaju feta sir , mentu i peršin.Fino izmiješamo da se sve spoji..Raširimo list za lazanje/podijelimo ga po pola , najkraću stranu stavimo žlicu-dvije nadjeva.Ako niste sigurni koliko će vam trebati tijesta ostavite cijeli list, jednom zavrtite nadjev, ostatak otkinete, od jedne svježe lazanje trebali bi dobiti dva canellona//nije dobro da ima a i nepotrebno je puno tijesta ipak je umak taj koji treba dominirati.Zarolanu tjesteninu stavite /posložite/ u lagano nauljeni keramički pekač.Ponavljate postupak dok ne potrošite tjesteninu i nadjev/ako vam ostane nadjeva lagano nadjenete između tijesta.
Po vrhu stavite narezane pečene paprike, podlijete sve sa ostatkom nasjeckane rajčice.
Pokrijete alu-folijom i ostavite peči nekih 40min/180C.Nakon toga maknete foliju, pospete ribanim sirom i pokapate sa malo maslinovog ulja.Započete kratko da se sir otopi.




Servirate po tri canellona po tanjuru sa kuhanim miješanim povrćem, salatom i sl.








Comments system

Disqus Shortname