Jako fina, starinska pita od svježih smokava, slatka i mekana sa vrlo malo šećera.
Sastojci:
Tijesto:
4 jaja
1,5 žlica šećera
1 vanilija šećer/aroma
1dcl ulja
1dcl mlijeka
malo soli
400g brašna
1 pecivni prašak
korica pola limuna
Nadjev:
400-500g smokava
sok od pola limuna
1dcl vode
na vrh noža cimet
2žlice griza
Priprema:
Prvo izdinstati smokve.Ja sam imala male vinogradarke , samo sam ih prepolovila po pola i stavila u lonac sa svim ostalim sastojcima osim griza.Kratko ih prodinstati da uvenu i omekšjaju, kad puste sok dodati griz ako nije puno tekućine i ne morate dodati obje žlice, zapamtite samo da nadjev mora biti gust.Odložite da se malo ohladi..
Napravite tijesto:
U zdjelu staviti šećer/obje vrste/ i jaja/cijela/, izmiksati da se poveže i šećer otopi, dodati so, ulje i mlijeko, nastaviti miksat da se poveže.
Zagrijati pećnicu na180c.Zdjelu za pečenje premazati maslacem i posuti brašnom ili staviti papir za pečenje.Staviti polovicu tijesta peći 10 min.
Izvaditi polupečeno tijesto , lagano rasporediti nadjev po cijelom tijestu.Preliti ostatakom tijesta, nastaviti peći još 15 min.
Nema komentara:
Objavi komentar