Sastojci:
125g maslaca
80g šećera
1 vanilija šećer
3 žumanjak
240g brašna/glatko/
na vrh noža soli
150g grčkog/gustog/čvrstog jogurta
50ml mlijeka
Bjelanjci:
3 bjelanjak
80g šećera
2žličice /ravne pecivnog praška
Voće:
3 marelice/breskve
70g ribizla/jagoda
70g malina
Priprema:
U zdjelu stavite maslac/ako te ga zaboravili izvaditi iz frižidera naribate ga na ribežu/ dodate šećer i vanilija šećer pa izradite mikserom da se fino zapjeni.Dodate jedan po jedan žumanjak, izradite do kraja.U smjesu stavite svu količinu brašna koji ste prije toga izmiješali sa šećerom.Dodate jogurt i mlijeko, nastavite sve miješati da dobijete finu smjesu.
Odložite sa strane,Uzmite bjelanjke pa ih izmiksate, dodate šećer nastavite miješati/mikserom naravno/dok se šećer po prstima više ne osjeti u bjelanjku pa dodate pecivni prašak.
Bjelanjak dodate špatulom ili bilo kojom žlicom u mješavinu maslaca i brašna, pazite sad više ne tučete mikserom jer nam treba pjenastos bjelanjka.Prebacite sve u dugi kalup za kruh /koji ste prije toga ili obukli u papir za pečenje ili lagano namastili po brašnili.