četvrtak, 15. lipnja 2017.

Šareni ljetni kolač

Divan i sočan kolač za ljeto, prepuno voća .Razlika je malo u pripravi a to ovom kolaču daje posebnu lakoću i pjenastos, Recept je inače od Marthe Stewart.Uživajte u divnom receptu!!!Samo da pozdravim curke moje sa kavice, bas smo gustale i moramo to uskoro ponovit!!!

Sastojci:

125g maslaca

80g šećera

1 vanilija šećer

3 žumanjak

240g brašna/glatko/

na vrh noža soli

150g grčkog/gustog/čvrstog jogurta

50ml mlijeka

Bjelanjci:

3 bjelanjak

80g šećera

2žličice /ravne pecivnog praška

Voće:

3 marelice/breskve

70g ribizla/jagoda

70g malina


Priprema:

U zdjelu stavite maslac/ako te ga zaboravili izvaditi iz frižidera naribate ga na ribežu/ dodate šećer i vanilija šećer pa izradite mikserom da se fino zapjeni.Dodate jedan po jedan žumanjak, izradite do kraja.U smjesu stavite svu količinu brašna koji ste prije toga izmiješali sa šećerom.Dodate jogurt i mlijeko, nastavite sve miješati da dobijete finu smjesu.
Odložite sa strane,Uzmite bjelanjke pa ih izmiksate, dodate šećer nastavite miješati/mikserom naravno/dok se šećer po prstima više ne osjeti u bjelanjku pa dodate pecivni prašak.


Bjelanjak dodate špatulom ili bilo kojom žlicom u mješavinu maslaca i brašna, pazite sad više ne tučete mikserom jer nam treba pjenastos bjelanjka.Prebacite sve u dugi kalup za kruh /koji ste prije toga ili obukli u papir za pečenje ili lagano namastili po brašnili.

Na vrh stavite narezane marelice na kocke, borovnice i ribizle .Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C 45-50 min.
Servirati ohlađeno narezani na šnite , ja sam servirala sa sladoledom od zelenog čaja i mente sa komadićima oraha.

Comments system

Disqus Shortname