Jedna fina ljetna priča, lagano jelo koje možete servirati kao predjelo uz tostiranog kruh ili uz neku mesnu kombinaciju kao glavno jelo
Sastojci;
4-5 lijepih /ne prezrele/rajčica
Sol
Papar
Malo ljute papričice po ukusu
1 žlica sitno nasjekanog crvenog luka,/mlade kapsule
Tabasco po ukusu
1 žličica bbq umaka
1 žličica Worcester umaka
2 žličice sitno nasjekanog kapara
Tri lista nasjeckanih svježeg bosiljka
1 grančica timijana/lišće
Malo maslinovog ulja
Dekoracija;
Malo Feta sira ili mozarella
Malo kapara
Rikula
Priprema;
Oguliti rajčice , očistiti od sjemenki, narezati na sitne kockice,staviti u sito, lagano posoliti neka odstoji pola sata.Lagono pritišćite rajčice da izađe što više vode.
U zdjelu sa strane stavite sve ostale začine dobro promiješajte, dodati rajčice , pustiti jedan sat u frižideru da odstoji.
Servirati na rikuli ukrasiti po ukusu.
Nema komentara:
Objavi komentar