nedjelja, 25. lipnja 2017.

Tepe pide

Prefine pide, nema meni pomoći kad ih obožavam i naprosto sve pide moram isprobati gotovo kao i sve bureke, turci ih imaju puno vrsta i ponos su njihovih dućana.Pide možete jesti same ili ih servirati sa raznim mezama i salatama.

Sastojci:/4 velike pide


oko670g brašna

200ml mlijeka

200g jogurta

1 žlica kvasca/instant

80ml ulja

2žličice/ravne šećera

1žličica soli

Nadjev:


4 žlice jogurta

oko 200g sira

oko 70g sudžuka ili dimljene suhe kobase po želji

maslac

Priprema:

U zdjelu stavite mlijeko/toplo dodate kvasac i šećer dobro promiješate .Dodate jogurt i ulje pa još jednom dobro promiješate.Žlicom dodate malo po malo brašna i sol miješajući. dodate toliko brašna da se napravi fino tijesto/glatko.Stavite tijesto pobrašnjenu posudu , pokrijete prozirnom folijom i na toplom/to je ljeti sobna temperatura /ostavite stajati 45min-1h dok se tijesto ne udvostruči.
Dio sira naribate na ribežu, dio sira narežite na kockice a dio na trakice ja to napravim tako da pola sira naribam a ostatak režem kod nadjevanja na veličine po potrebi.
Nadošlo tijesto podijelite na četiri dijela .Uzimajte komad po komad ostatak pokrijete krpom.Od prvog dijela odvojite trećinu . Najveći dio raširite u krug, prebacite ga na lim za pečenje.Na krajevima stavite sir , podvrrnite da ušuškate sir u tijesto.U sredinu razmažete jogurt koji možete lagano posoliti a za hrabre se može staviti i ljute paprike/ja ovdje nisam/Prospite sirom.Ostatak tijesta podijelite na tri dijela pa u svaki dio stavite malu kockicu sira.Zarolate u kuglicu.
Posložite okruglice na pidu , dodate narezane kobasice.Ponavljajte postupak dok ne dovršite sav postupak.Dvije pide otprilike stanu na veliki lim od pećnice.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/nekih 20-25 min ili dok pide ne dobiju finu boju.

Servirati pide uz meze, nareske, sir, masline, razne salate ili same.

Comments system

Disqus Shortname