Obožavam salate i mogla bih živjeti samo na njima pogotovo sad kad dolaze topla vremena.Još jedna u nizu salata od leće i riže.Sastojke koristite u količinama po želji.
Sastojci:
100g leće/nekuhane/1 konzerva kuhane
200g kuhane riže
2 mlada luka
1 /manji obični
2 manje naribane mrkve
4-5 žlica kuhanog kukuruza
1 pečena paprika/ja sam koristila iz zimice
sol,papar
1/2žličice nasjeckane mente/ako volite stavite cijelu/prije isprobate mentu
maslinovo ulje
Priprema:
U zdjelu stavite naribanu mrkvu, nasjeckani mladi luk i obični luk koji ste nasjeckali što sitnije.Dodate kuhanu rižu i kuhanu ohlađenu leću/ako želite brzo skuhati leću stavite je deset minuta u hladnu vodu sa malo sode bikarbone , kuhate pola sata na dok lagano ne omekšao nemojte da se prekuha jer će postati brašnjasta, a to nije fino u salatama/ i sve ostale sastojke, fino promiješate pa posolite i popaprite po ukusu.Dodate maslinovo ulje i sok od limuna/on će dati ekstra svježinu/.Prospite sve obilato mentom pa zajedno promiješate i odložite u frižider na hlađenje barem sat vremena.
Važna napomena:prije serviranja isprobate salatu pa je dodatno začinite, nekad se dogodi da riža upije sve začine i ulje pa sata bude suha da tome doskočite salatu još jednom/po potrebi/ začinite!!