Sastojci:
5 listova jufki
300g mljevene piletine
300g mljevene masnije govedine
na vrh noža ljute paprike
1žličica timijana
1žličica kumina
1luk
2 žlice maslinovog ulja
4 češanja češnjaka
sol,papar
1žlica nasjeckanih pistacia/nasjeckanih preprženih bajama
Premaz:
1 jaje
5-6žlica ulja
Priprema:
Zagrijete tavu pa na njoj prepržite nasjeckane pistacie ili bademe ovisi sto vam je dostupno.Izvadite vani pa stavi maslinovo ulje otprilike 1-2žlice ,pustite da se zagrije ,na zagrijanom ulju prepžite sitno nasjeckani luk dok malo ne uvene i dobije finu boju ,dodate nasjeckani češnjak/ako baš ne volite češnjak smanjite količine/Kratko prepržite.
U zdjelu pomiješate sve sastojke za meso ,zaradite ga dobro rukom ili žlicom da se svi sastojci povežu /možete isprobati malo da prepržite na suhoj tavi malo smjese i vidite dali je to ukusu po vašem/.Odložite meso dok pripremite jufke.Jufke premažete sa malo ulja pa složite jednu na drugu ,ošišate krajeve da dobijete okrugli oblik.
Na jufke složite meso u krug/oblik prstena/.
Sredinu narežite oštrim nožem na osam dijelova .Svaki dio prebacite preko dijela mesa ,lagano podvrnite .Premažete sve razmućenim žumancem možete po želji posuti sezamom.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/25-30min
Servirate uz salatu od luka/LINK/ i umak od jogurta.
Tavsiye ederim…
OdgovoriIzbrišiEllerinize sağlık:)
Hvala do neba na komentaru :-))))
OdgovoriIzbrišiovo mi je extra :)
OdgovoriIzbrišiej mila nema te odavno hvala ti puno...
OdgovoriIzbrišiHvala ti ljubice .-)
Izbrišiovo izgleda nestvarno dobro!
OdgovoriIzbrišiHvala ti mila :-)
Izbriši