Fine panirane, hrskave tikvice iz pećnice zapečene sa umakom od rajčice .Jako fino ljetno jelo koje će te obožavati , meni je to dovoljno kao cjeloviti ručak vi naravno možete po želji servirati uz salatu ili kao prilog uz nekakavo meso .Uživajte!!!
Recept je od weight watchers.
Recept je od weight watchers.
Sastojci:
4 srednje tikvice
3-4 žlice maslinovog ulja
3-4 žlice krušnih mrvica
1žličica origana
sol,papar
2 žlice naribanog parmezana.
Umak:
1 mala konzerva sjeckane rajčice
1žlica maslinovog ulja
1/4 žličice pecivnog praška
sol,papar
1žličica meda
malo timijana
1 žlica ribanog topljivog sira/možžarella
Priprema:
Operite i osušite tikvice.
Narežiite ih na kolutove otprilike iste debljine.Posolite ih i poparite.U zdjelicu stavite maslinovo ulje a u drugu zdjelicu krušne mrvice pomiješane sa parmezanom,malo soli i origanom.Pripremite lim za pečenje na njega stavite papir za pečenje,Zagrijete pećnicu na 180C. .Umočite tikvice prvo u maslinovo ulje a potom u mješavinu krušnih mrvica.Pecite nekih 20min da tikvice postanu hrskave.
Keramičku zdjelu lagano nauljite maslinovim uljem.Posložite tikvice kao na slici.Napravite preljev tako da promiješate sve sastojke za umak , zagrijete ih do ključanja, isprobate, prelijete preko tikvica na vrh stavite malo ribanog sira.
Ostavite zapeči u pećnici desetak minuta da se sir otopi.