nedjelja, 2. travnja 2017.

Zapečene hrskave tikvice

Fine panirane, hrskave tikvice iz pećnice zapečene sa umakom od rajčice .Jako fino ljetno jelo koje će te obožavati , meni je to dovoljno kao cjeloviti ručak vi naravno možete po želji servirati uz salatu ili kao prilog uz nekakavo meso .Uživajte!!!
Recept je od weight watchers.

Sastojci:

4 srednje tikvice

3-4 žlice maslinovog ulja

3-4 žlice krušnih mrvica

1žličica origana

sol,papar

2 žlice naribanog parmezana.

Umak:

1 mala konzerva sjeckane rajčice

1žlica maslinovog ulja

1/4 žličice pecivnog praška

sol,papar

1žličica meda

malo timijana

1 žlica ribanog topljivog sira/možžarella



Priprema:

Operite  i osušite tikvice.
Narežiite ih na kolutove otprilike iste debljine.Posolite ih i poparite.U zdjelicu stavite maslinovo ulje a u drugu zdjelicu krušne mrvice pomiješane sa parmezanom,malo soli i origanom.Pripremite lim za pečenje na njega stavite papir za pečenje,Zagrijete pećnicu na 180C. .Umočite tikvice prvo u maslinovo ulje a potom u mješavinu krušnih mrvica.Pecite nekih 20min da tikvice postanu hrskave.
Keramičku zdjelu lagano nauljite maslinovim uljem.Posložite tikvice kao na slici.Napravite preljev tako da promiješate sve sastojke za umak , zagrijete ih do ključanja, isprobate, prelijete preko tikvica na vrh stavite malo ribanog sira.
Ostavite zapeči u pećnici desetak minuta da se sir otopi.

Pjenasta torta od jagoda sa želeom od jogurta

Znate vi da ja nisam bas nešto spretna u ukrašavanju, ne samo sto nemam ideja, nekako nemam ni strpljenja to sve ukrašavati i lickati ali zato radim i poklanjam kolače iz srca i uvijek su fini i ukusni iako bih vas izgled mogao prevariti.😢😡😵.Uživajte u jednoj divnoj i laganoj tortici.Moj je savjet ako se odlučite raditi ovu torticu da ispraznite na pola sata jednu ladicu u frizeru.Biskvit je od moje Lidije/neće se ona ljutit/ /LINK/


Sastojci:/kockasti kalup20x20 ili okrugli 22cm

Biskvit:

200g  glatkog brašna

 2 jaja

100ml ulja

1 ravna žličica pecivnog praška

malo soli

malo korice limuna

1/2 vanilija šećera

75 g šećera

80ml mlijeka


Krema:

500g jagoda+ malo za dekoraciju

1 instant želatina

4-5 žlica šećera u prahu/po ukusu/

400 ml vrhnja za šlag


Žele od jogurta:

450g grčkog gustog jogurta

120g šećera u prahu

1 želatina

malo soka od limuna

Ostalo:


par žlica mlijeka

1 žlica limoncela

Priprema:

U zdjelu stavite jaja sa šećerom i šećer vanilijom ,dodate malo soli pa sve zajedno dugo miješate mikserom da postane fino pjenasto ,dodate i koricu limuna.U drugu zdjelu pomiješate izvagano brašno sa pecivnim praškom.
Kad se sve dobro izradi dodate mlijeko i ulje pa povežete u smjesu sa jajima.Postepeno dodate brašno miješajući .
Zagrijete pećnicu na 180C.
Biskvit prebacite u kalup za pečenje koji ste prije toga premazani maslacem i posuli brašnom ili stavili papir za pečenje.Pecite 20min.,nakon desetak minuta možete provjeriti čačkalicom ili štapićem za ražnjić.Pečeni biskvit ohladite.
Ohlađeni biskvit formirate da dobijete ravnu plohu/višak pojedete hehe/prepolovite po pola.Vratite u kalup jedan biskvit ,lagano ga navlažite mlijekom u koji ste dodali malo limoncela/ili samo mlijeko/, odložite dok napravite mus.
Želatinu spremite po upustvu na kesici pa otopite u malo vruće vode.Jagode operite,očistite ispasirate štapnim mikserom zajedno sa šećerom.Dodate otopljenu želatinu ,promiješate , dodate tučeno slatko vrhnje.Prelijete polovicu kreme preko biskvita.Stavite dugi dio biskvita/opet malo sa mlijekom pokapate/prelijete ostatkom kreme.Stavite u duboko dok ne napravite žele od jogurta/trebati će vam minutu/..
Za žele od jogurta 
Namočite želatinu po upustvu na kesici.Jogurt stavite u zdjelu za miješanje , odvojite par žlica u lončić, zagrijete ga i u njemu otopite namočenu želatinu.U ostatak jogurta dodate šećer u prahu,promiješate.Spojite želatinu sa jogurtom tako da u vrući jogurt dodate par žlica jogurta sa šećerom,promiješate, pa sve promiješate sa ostatkom kreme od jogurta.
Izvadite tortu iz frizera ,prelijete cijeli žele na zadnji sloj kreme.
Narežete jagode na fete/krugove/pa stavite na vrh,lagano pritiskajući u žele.Odložite u frizer na pola sata.
Stavite tortu u frižider na par sati da se do kraja stisne i poveže .Ukrasite po ukusu.



Comments system

Disqus Shortname