utorak, 18. listopada 2016.

"Krpica" pita

Brza ,jednostavna i nadasve ekonomična  pita ,nadjevena mesom po ukusu/piletina ,svinjetina/.Za ovo jelo možete koristiti i ostatke mesa ako ga pak nema dovoljno slobodno skuhate jedan krumpir u kori pa ga naribate u smjesu.


Sastojci:

400g piletine/svinjetine

500g lisnatoga tijesta

1žličica curriya

1 luk

1 češanj češnjaka

1 jaje

2 žlice kečapa /pasirane rajčice

1/2žličice kopra

100g sira/gauda

sol,papar


Priprema:

Narežite meso na kockice ,možete čak koristiti i ostatke kuhanog ili pečenog mesa .U tavi zagrijete ulje pa na njemu preprzite meso/sirovo/ da uhvati finu boju ,dodate na sitno nasjeckani luk i češnjak pa nastavite pirjati jos par minuta da luk i češnjak uvenu.Pospete sve curryjem,posolite i poparite ,  pa nastavite miješati .Maknete meso sa tave stavite ga u manju posudu pa stavite da se ohladi .U ohlađeno dodate rajčicu ,jaje i nasjeckani kopar.Sve dobro izmiješate .Odložite dok ne razvaljate tijesto.
Lisnato tijesto razvaljajte ne predebele ali ne ni pretanko otprilike 0,5cm.Napravite veliki krug/možete se koristi velikim tanjurom/stavite krug na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Ostatak tijesta izrežete na kocke.Premažete tijesto  sa nadjevom ,pospete sa malo ribanog sira slažete sa kockicama pa pospete prvi sloj opet sa malo sira.Lijepe kockice ostavite za vrh posložite ih ravnomjerno/njih nemojte posipati sirom/ premažete ih razmućenim jajem.
Pecite pitu u zagrijanoj pećnici na 180C/30-35 min,dok dobije finu boju i počne se micati po limu.
Izvadite pitu pustite da se par minuta lagano ohladi ,prospite peršinom ili koprom.Servirate pitu narezanu na trokute uz kiselo vrhnje.







Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname