četvrtak, 23. kolovoza 2018.

Pečeno povrće za litnji gušt

Falit će mi lito, ne, nemojte misliti da je zbog mora i kupanja ne, ne ili pak zbog sunčanja /ajmeee/ nikako, ja se mrzim sunčati , fali će mi lito zbog finog i zdravog povrća. roštilja, druženja, ležernosti i dugih ljetnih noći.Zato se ovaj recept i ova fotkica trebaju upamtiti i čuvati cijelu zimu da vas griju bojama i mirisima i vrate te u dane. Jedan jako jednostavan recept pečeno povrće na roštilj/može naravno i grill tava/ kako to mi radimo sa aromatičnim preljevom.Ako vam se ne da jesti meso uz oo slobodno prepržite par fetica starog kruha  sa maslinovim uljem eh da i ne zaboravite dobro ohladiti bijelo vino.Uživajte drage moje!!

Sastojci:


3-4 manje tikvice

 3srednje balancane

3 crvene paprike

2 žute paprike

1 zelena paprika

Preljev:


1/2 žličice nasjeckanog svježeg lišća ružmarina

1,5 žlica kapara

1 žlica sitno nasjekcnaog peršina

1žličica origana

2 češanja češnjak

3 žlice maslinovog ulja

1,5 žlica soka od limuna

1 sitno nasjeckana manje ljuta papričica

10 tak listova bosiljka

sol,papar

Priprema:

U zdjelu za  preljev stavite sve sastojke osim svježeg bosiljka /ja sam imala domaće kapare a oni su malo manji ako su vam kapare velike može te ih nasjeckajti prije stavljanja u preljev/sve ostalo usitnite/možete protisnuti češnjak/ .Zamiješale preljev sa solju i paprom doradite okus sa kiselinom/balansirate ga/ , čisto netko voli slanije, masnije, kiselije pa to doradite po vlastitom ukusu.Preljev mora biti jačeg okusa.

Povrće operite narežite na fete.Posolite ga i paprite.Zagrijete roštilj ili grill tavu prepečete sa svake strane povrće da dobije finu boju i da omekša nemojte molim vas prepeći da se sve raspada to nema smisla ni estetski ni okusom.
Još toplo povrće/obavezno/preliti preljevom.

 
Prije servranja staviti svježe listove bosiljka.Uživati do besvijesti.

Comments system

Disqus Shortname