Falit će mi lito, ne, nemojte misliti da je zbog mora i kupanja ne, ne ili pak zbog sunčanja /ajmeee/ nikako, ja se mrzim sunčati , fali će mi lito zbog finog i zdravog povrća. roštilja, druženja, ležernosti i dugih ljetnih noći.Zato se ovaj recept i ova fotkica trebaju upamtiti i čuvati cijelu zimu da vas griju bojama i mirisima i vrate te u dane. Jedan jako jednostavan recept pečeno povrće na roštilj/može naravno i grill tava/ kako to mi radimo sa aromatičnim preljevom.Ako vam se ne da jesti meso uz oo slobodno prepržite par fetica starog kruha sa maslinovim uljem eh da i ne zaboravite dobro ohladiti bijelo vino.Uživajte drage moje!!
3-4 manje tikvice
3srednje balancane
3 crvene paprike
2 žute paprike
1 zelena paprika
1/2 žličice nasjeckanog svježeg lišća ružmarina
1,5 žlica kapara
1 žlica sitno nasjekcnaog peršina
1žličica origana
2 češanja češnjak
3 žlice maslinovog ulja
1,5 žlica soka od limuna
1 sitno nasjeckana manje ljuta papričica
10 tak listova bosiljka
sol,papar
Povrće operite narežite na fete.Posolite ga i paprite.Zagrijete roštilj ili grill tavu prepečete sa svake strane povrće da dobije finu boju i da omekša nemojte molim vas prepeći da se sve raspada to nema smisla ni estetski ni okusom.
Još toplo povrće/obavezno/preliti preljevom.
Prije servranja staviti svježe listove bosiljka.Uživati do besvijesti.
Sastojci:
3-4 manje tikvice
3srednje balancane
3 crvene paprike
2 žute paprike
1 zelena paprika
Preljev:
1/2 žličice nasjeckanog svježeg lišća ružmarina
1,5 žlica kapara
1 žlica sitno nasjekcnaog peršina
1žličica origana
2 češanja češnjak
3 žlice maslinovog ulja
1,5 žlica soka od limuna
1 sitno nasjeckana manje ljuta papričica
10 tak listova bosiljka
sol,papar
Priprema:
U zdjelu za preljev stavite sve sastojke osim svježeg bosiljka /ja sam imala domaće kapare a oni su malo manji ako su vam kapare velike može te ih nasjeckajti prije stavljanja u preljev/sve ostalo usitnite/možete protisnuti češnjak/ .Zamiješale preljev sa solju i paprom doradite okus sa kiselinom/balansirate ga/ , čisto netko voli slanije, masnije, kiselije pa to doradite po vlastitom ukusu.Preljev mora biti jačeg okusa.Povrće operite narežite na fete.Posolite ga i paprite.Zagrijete roštilj ili grill tavu prepečete sa svake strane povrće da dobije finu boju i da omekša nemojte molim vas prepeći da se sve raspada to nema smisla ni estetski ni okusom.
Još toplo povrće/obavezno/preliti preljevom.
Prije servranja staviti svježe listove bosiljka.Uživati do besvijesti.
Sve boje su tu, predivno.
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno , drago mi je da ti se sviđa, pozdrav:)
Izbriši